Search

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita

Villa TreVille boutique hotel


Image: PR

Mjesto skriveno u slikovitim zavojima obale Amalfi od 1920. godine posjećuju najpoznatiji plesači, pjevači, glazbenici, slikari, glumci i pisci

Tada još u vlasništvu ruskog pisca Mikhaila Semenova, a malo kasnije Franca Zeffirellija, bilo je omiljeno mjesto gdje se okupljala kulturna elita. Upravo zbog toga ovo mjesto odiše kulturom, posebnom energijom koja smiruje, a pogled na more i gradić Positano zavest će svakog posjetitelja Vile Treville.

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 1)

Vila je okružena zelenilom borove šume i tropskih biljaka te bujnim vrtovima gdje se skrivaju privatne terase i bazeni. Kako je vila smještena na strmim stijenama na privatnu se plažu dolazi skrivenim liftom ili pak stepenicama od kamena koje je priroda sama formirala uz malu pomoć ljudske ruke. Zeffirelli je za uređenje interijera angažirao svog prijatelja Renza Mongiardina koji je uređivao interijer najprestižnijih opera i kazališta pa je tako u ovoj vili prevladao taj profinjeni interijer i posebno dizajnirani namještaj, a odabir detalja pao je na najprestižnija slikarska i kiparska djela ondašnjih umjetnika.

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 2)

Danas je ovo zdanje oaza umjetnosti, ali i čistog hedonizma. Udaljeno od užurbane stvarnosti i smješten u apsolutnu ljepotu prirode, ovo mjesto diše kulturu svakim svojim dijelom koju su prepoznali brojni predstavnici modnih i kulturnih krugova. Vilu čine četiri luksuzna apartmana i dvije zasebne sobe. To su sobe Zeffirelia i Marije Callas, poznate talijanske operne pjevačice koja je svoj život provela upravo u ovoj vili. Sobama se prelijeva bijela boja zidova koja je u skladu s plavom i crvenom bojom detalja i materijala namještaja. Tako zidovi imaju ulogu platna na koje se s velikom pažnjom slagao dizajnerski namještaj, fini materijali i detalji te na takav način svaka prostorija izgleda kao malo umjetničko djelo.

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 3)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 4)

Mediteranski stil u odličnoj je komunikaciji s bogatstvom umjetnina koje se nalaze u prostorijama. Dominiraju jake, ljetne boje koje otvorenom prostoru daju dašak vedrine, a pak šarenilo podova, koje čine pločice raznih boja i dekora, stvaraju ugodnu atmosferu doma. Drvo i kamen dominantni su materijali, a dizajnerski namještaj ne ometa ljepotu starina koje su još uvijek na istom mjestu kao i 1920. godine. Ono što krasi svaku sobu zasebni su bazeni u kojima možete neometano uživati i provesti svoje vrijeme okruženi prekrasnim vrtom. Terase su još jedno blago ovog posjeda. Sačinjene od masivnog kamena i drveta te ukrašene zelenilom biljaka daju poseban ugođaj. Ovo je mjesto gdje prošlost susreće sadašnjost, a ljepota prirode i kulture stvara poseban ugođaj.

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 5)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 6)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 7)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 8)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 9)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 10)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 11)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 12)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 13)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 14)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 15)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 16)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 17)

Hotel na obali Amalfi koji obožava modna elita (фото 18)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više