Search

Hvar proglašen najljepšim europskim otokom, a znamo i zašto

Hvar proglašen najljepšim europskim otokom, a znamo i zašto

Nalazi se ispred popularnih grčkih otoka

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Jedan od najpoznatijih britanskih časopisa namijenjen putovanjima, Condé Nast Traveller, nedavno je objavio svoju listu najpoželjnijih destinacija na svijetu, a ona za najljepši europski otok pripala je upravo Hvaru. Naš je otok dobio najviše glasova čitatelja i tako još jednom Hrvatsku lansirao na popis onih destinacija koje se jednostavno moraju posjetiti. Hvar su čitatelji i uredništvo časopisa opisali kao najsunčaniji dio zemlje te opuštajuće mjesto s predivnim plažama i morem tirkizne boje.

Hvar proglašen najljepšim europskim otokom, a znamo i zašto (фото 1)

Osim europskog, čitatelji časopisa, koji inače ima i svoju američku inačicu, odabrali su i najljepši američki otok, a titulu je odnio divan Hilton Head u Južnoj Karolini. Najljepši na području Kariba i Atlantika je Puerto Rico, u Aziji filipinski Boracay, a u Australiji Otoci Whitsunday. Maldivi su pak osvojili prvo mjesto kada je u pitanju Indijski ocean.

Osim otoka, čitatelji ove prestižne publikacije birali su i najbolje hotele, kruzere i turističke agencije, ali i najbolje svjetske turističke destinacije po različitim kategorijama. Tako je najljepšom zemljom proglašena Indonezija, najljepšim gradom američki Charleston dok je titulu najljepšeg hotela na svijetu odnio SLS Hotel u Beverly Hillsu. Ovo je inače već 32. izbor najljepših destinacija na svijetu u organizaciji Condé Nast Traveller časopisa, a svoj je glas ove godine dalo čak 600 tisuća glasača.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više