Search

Idealna destinacija za vikend u dvoje

Idealna destinacija za vikend u dvoje

Venecija by Nikola i Tamara Stokanović


Image: Nikola i Tamara Stokanović

Vječna čarolija na vodi...

Mestre, ulazimo u gradski bus i krećemo prema Veneciji. Kroz vijugavi put i drveće predgrađa izlazimo na Via della Liberta i to je to. Puca pogled. Panorama grada na vodi, sunce, oblaci kao na crtežima. Izlazimo na trg Piazzale di Roma i preko bezbroj mostića, uskih prolaza i uličica idemo prema Biennalu, Giardinu.

Venecija, miris mora... Onaj miris koji osjetite kad nakon duljeg perioda ponovno dođete na more. Onaj prvi miris soli u zraku koji vas dočeka. Mirisi koji dolaze iz restorana, školjke, škampi, tuna, pasta na maslinovom ulju. Prolazite pored malih restorana "osteria" i u prolazu se zagledate u aranžirane tanjure koji se služe gostima. Muro bar obavezna je stanica za predah. Netko Aperol Spritz, netko Nastro Azzuro, zvuk vinskih čaša, sunčane naočale, gradski trg i poziraj.

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 1)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 2)

U šetnji gradom, kroz uske uličice, iza Trga sv. Marka naletjeli smo na blago odškrinuta vrata kroz koje su se nazirale "forcole". To je radionica Paola Brandolisia, umjetnika koji izrađuje forcole, dio gondole koji služi za upravljanje i koji se izrađuje po mjeri gondolijera.

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 3)

Naš je savjet obavezno otići u Veneciju u vrijeme trajanja Biennala. Tad su otvoreni dijelovi grada koji su itekako zanimljivi za fotografiranje i šetnju. Jedan dan biste trebali odvojiti za Biennale, a jedan za Arsenale. Možete obilaziti jako zanimljive objekte u dijelovima Venecije koji nisu dostupni običnom turistu. A nakon obilaska napravite pauzu unutar Biennala/Arsenala u parku prepunom zelenila ili na doku brodogradilišta.

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 4)

Kad smo drugi put putovali za Veneciju, iznajmili smo stan u via Garibaldi, na samom ulasku na Biennale. Imali smo pogled na mali trgić na barki i ribarnicu. Tu smo se opskrbljivali namirnicama za ručak i večeru. Pelati, pasta, škampi, dagnje, vina – sve je tu.

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 5)

Preporuka za smještaj  je svakako stranica Airbnb – jednostavno iznajmite stan i izbjegnete uniformiranost odsjedanja u hotelu. Izbor moderno sređenih stanova je velik, a toliko i vaš komfor. Mi osobno volimo kuhati, a izbor paste, ribe, povrća, sireva i vina je beskrajan. Tko je za varijantu restorana, obavezno neka prođe kroz savjete Trip Advisora i odabere neku lijepu osteriu do koje će šetnjom otkriti još puno prelijepih detalja ovog grada. Fotoaparat u ruke, udobna obuća na noge, dobar parfem i u avanturu!

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 6)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 7)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 8)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 9)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 10)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 11)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 12)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 13)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 14)

Idealna destinacija za vikend u dvoje (фото 15)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više