Search

Idilično mjesto za odmor na obali Italije

Idilično mjesto za odmor na obali Italije

Hotel Il Pellicano


Image: Instagram,
www.pellicanohotel.com

Kultni toskanski hotel Il Pellicano ove je subote proslavio 50 godina svog postojanja

Na litici iznad toskanske obale Monte Argentario, u blizini grada Porto Ercole, ove su se subote okupile brojne važne ličnosti iz svijeta medija i mode kako bi svojom pojavom uveličale veliko gala slavlje i proslavile 50 godina postojanja kultnog talijanskog hotela Il Pellicano.

Hotel Il Pellicano 1964. godine sagradili su Michael i Patricia Graham, nekadašnji pripadnici talijanskog visokog društva, koji su u regiju bogatu osamljenim uvalama, predivnom prirodom, borovima i kristalno plavim morem prvi puta stigli 1962. godine. U to su vrijeme istu regiju posjećivale i Jacqueline Kennedy i njena sestra Lee Radziwill, kao i Fiatov tadašnji vlasnik Gianni Agnelli. Michael i Patricia u ovo su se mjesto zaljubili na prvi pogled i ubrzo potom krenuli u potragu za zemljištem.

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 1)

Od svog obiteljskog prijatelja Princa Alessandra Tinti Borghesa kupili su zemlju te inspirirani jednim od svojih omiljenih kalifornijskih hotela San Ysidro izgradili hotel s 18 gostinjskih soba i nekoliko većih okolnih kuća za odmor. Hotel Il Pellicano uskoro je postao omiljeno okupljalište poznatih i slavnih. U njemu su tako boravili pripadnici europskih kraljevskih obitelji, holivudski glumci uključujući Sophiju Loren i Charlieja Chaplina, modni dizajner Emilio Pucci kao i svi oni koji su željeli uživati u hotelskoj privatnosti i zadivljujućem prirodnom okruženju.

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 2)

Današnja kreativna direktorica hotelskog kompleksa je Marie-Louise Scio, koja hotel vodi s iznimnom ljubavlju i guštom. Dok je vlasnik hotela njen otac Roberto Scio, talijanski tajkun i trgovac nekretninama, koji je prvi puta stigao u hotel kao gost 1967. godine, tražeći ljetni bijeg za svoju obitelj, a opet mjesto koje je u blizini njihove obiteljske kuće u Rimu. Sedam godina kasnije Roberto je kupio kuću u kojoj je inače boravio Charlie Chaplin, a dvanaest godina kasnije izravno od Grahamovih kupio je cijeli hotel.

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 3)

Marie-Louise Scio provela je u hotelu gotovo cijelu svoju mladost. "Sjećam se skrivanja u grmlju i škicanja gala noćnih zabava koje su moji roditelji priređivali petkom – žena u prekrasnim haljinama, muškaraca u strogim odijelima."

Scio je s 15 godina otišla od kuće i školovala se na prestižnim školama u Švicarskoj. Studirala je dizajn interijera i arhitekturu na Rhode Island School of Design na kojem je diplomirala 2000. godine. Prije desetak godina tako je prihvatila izazov svog oca i sudjelovala u preuređenju cjelokupnog kompleksa. Originalno je namjeravala zaposliti vanjskog dizajnera, no nitko nije imao entuzijazma da uredi prostor u skladu s duhom hotela. Jedni su ga željeli učiniti premodernim, dok su ga drugi pokušavali učiniti prerustikalnim, te je Scio odlučila uzeti stvari u svoje ruke i upustiti se u šestomjesečnu dizajnersku avanturu.

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 4)

Hotel je danas tako u potpunosti obnovljen, no pritom nije izgubio svoj originalni duh. Hotelom se protežu tropski motivi i motivi krletka i ptica, a krase ga i mnogobrojna umjetnička djela koja se savršeno uklapaju u interijer.

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 5)

Margherita Missoni redoviti je posjetioc hotela, za kojeg je rekla da je potpuno bezvremenski, no nimalo retro. "On je jedinstven. Mnogi posjetioci ne vide razlog da ga ikada napuste. S klubom na plaži, nekoliko restorana, teniskim i golf terenom, butikom i spa, omiljeno je mjesto u kojem se isprepliće luksuz i neopterećeni dizajn."

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 6)

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 7)

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 8)

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 9)

Idilično mjesto za odmor na obali Italije (фото 10)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više