Traži

Idilično mjesto za odmor na obali Italije

Idilično mjesto za odmor na obali Italije

Hotel Il Pellicano


Fotografija: Instagram,
www.pellicanohotel.com

Kultni toskanski hotel Il Pellicano ove je subote proslavio 50 godina svog postojanja

Na litici iznad toskanske obale Monte Argentario, u blizini grada Porto Ercole, ove su se subote okupile brojne važne ličnosti iz svijeta medija i mode kako bi svojom pojavom uveličale veliko gala slavlje i proslavile 50 godina postojanja kultnog talijanskog hotela Il Pellicano.

Hotel Il Pellicano 1964. godine sagradili su Michael i Patricia Graham, nekadašnji pripadnici talijanskog visokog društva, koji su u regiju bogatu osamljenim uvalama, predivnom prirodom, borovima i kristalno plavim morem prvi puta stigli 1962. godine. U to su vrijeme istu regiju posjećivale i Jacqueline Kennedy i njena sestra Lee Radziwill, kao i Fiatov tadašnji vlasnik Gianni Agnelli. Michael i Patricia u ovo su se mjesto zaljubili na prvi pogled i ubrzo potom krenuli u potragu za zemljištem.

Od svog obiteljskog prijatelja Princa Alessandra Tinti Borghesa kupili su zemlju te inspirirani jednim od svojih omiljenih kalifornijskih hotela San Ysidro izgradili hotel s 18 gostinjskih soba i nekoliko većih okolnih kuća za odmor. Hotel Il Pellicano uskoro je postao omiljeno okupljalište poznatih i slavnih. U njemu su tako boravili pripadnici europskih kraljevskih obitelji, holivudski glumci uključujući Sophiju Loren i Charlieja Chaplina, modni dizajner Emilio Pucci kao i svi oni koji su željeli uživati u hotelskoj privatnosti i zadivljujućem prirodnom okruženju.

Današnja kreativna direktorica hotelskog kompleksa je Marie-Louise Scio, koja hotel vodi s iznimnom ljubavlju i guštom. Dok je vlasnik hotela njen otac Roberto Scio, talijanski tajkun i trgovac nekretninama, koji je prvi puta stigao u hotel kao gost 1967. godine, tražeći ljetni bijeg za svoju obitelj, a opet mjesto koje je u blizini njihove obiteljske kuće u Rimu. Sedam godina kasnije Roberto je kupio kuću u kojoj je inače boravio Charlie Chaplin, a dvanaest godina kasnije izravno od Grahamovih kupio je cijeli hotel.

Marie-Louise Scio provela je u hotelu gotovo cijelu svoju mladost. "Sjećam se skrivanja u grmlju i škicanja gala noćnih zabava koje su moji roditelji priređivali petkom – žena u prekrasnim haljinama, muškaraca u strogim odijelima."

Scio je s 15 godina otišla od kuće i školovala se na prestižnim školama u Švicarskoj. Studirala je dizajn interijera i arhitekturu na Rhode Island School of Design na kojem je diplomirala 2000. godine. Prije desetak godina tako je prihvatila izazov svog oca i sudjelovala u preuređenju cjelokupnog kompleksa. Originalno je namjeravala zaposliti vanjskog dizajnera, no nitko nije imao entuzijazma da uredi prostor u skladu s duhom hotela. Jedni su ga željeli učiniti premodernim, dok su ga drugi pokušavali učiniti prerustikalnim, te je Scio odlučila uzeti stvari u svoje ruke i upustiti se u šestomjesečnu dizajnersku avanturu.

Hotel je danas tako u potpunosti obnovljen, no pritom nije izgubio svoj originalni duh. Hotelom se protežu tropski motivi i motivi krletka i ptica, a krase ga i mnogobrojna umjetnička djela koja se savršeno uklapaju u interijer.

Margherita Missoni redoviti je posjetioc hotela, za kojeg je rekla da je potpuno bezvremenski, no nimalo retro. "On je jedinstven. Mnogi posjetioci ne vide razlog da ga ikada napuste. S klubom na plaži, nekoliko restorana, teniskim i golf terenom, butikom i spa, omiljeno je mjesto u kojem se isprepliće luksuz i neopterećeni dizajn."

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor