Search

Imamo popis destinacija koje će u 2020. biti apsolutni hit, može vam pomoći u planiranju godišnjeg odmora

Imamo popis destinacija koje će u 2020. biti apsolutni hit, može vam pomoći u planiranju godišnjeg odmora

Na prvom mjestu nalazi se grad tek nekoliko sati vožnje automobilom udaljen od Zagreba

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Jedna od najvećih izdavačkih i medijskih kuća Lonely Planet, nedavno je objavila listu najboljih lokacija za putovanja u 2020. godini. Na vrhu liste, sasvim neočekivano, našao se ujedno i nama najbliži, austrijski Salzburg.

Razlozi zbog kojih je uredništvo Lonely Planeta upravo Salzburg stavila na prvo mjesto najpoželjnijih destinacija iduće godine su činjenice da je upravo ovaj grad prije 250 godina bio Mozartov dom, da nudi pregršt muzeja i drugih kulturnih znamenitosti i najvažnije, da na svakom koraku izgleda kao da je riječ o kakvom pomno osmišljenom filmskom setu.

Imamo popis destinacija koje će u 2020. biti apsolutni hit, može vam pomoći u planiranju godišnjeg odmora (фото 1)

Na drugom se mjestu našao Washington DC, a kao glavne razloge zašto morate posjetiti glavni grad SAD-a naveli su bogatu povijest i politička središta, ali i sjajne barove, restorane i umjetničke galerije.

Treće mjesto zauzeo je egipatski Kairo, kojeg su pak opisali kao kaotičan, ali veličanstven i iznimno lijep grad s više nego bogatom povijesti. Iz Lonely Planeta poručili su kako se putovanje u Kairo ne može usporediti s niti jednom drugom lokacijom na svijetu te kako ovdje možete doživjeti gotovo sve što ste ikada sanjali.

Četvrto mjesto pripalo je irskom Galwayu koji je prozvan iznimno suvremenim gradom, a na petom mjestu našao se njemački Bonn. Lonely Planet uvrstio ga je na listu s objašnjenjem kako bi upravo ovaj grad mogao postati posebno popularan zbog brojnih događaja koji se u Bonnu održavaju 2020. godine.

 

Imamo popis destinacija koje će u 2020. biti apsolutni hit, može vam pomoći u planiranju godišnjeg odmora (фото 2)

Tu je još i bolivijski La Paz, grad prepun iznenađenja, grad Kochi u Indiji koji se na listi našao zbog spoja najrazličitijih kultura na jednom mjestu, kanadski Vancouver zbog sjajne pozicije između mora i planina, odlične hrane i velike ponude aktivnosti na svježem zraku te Dubai zbog pregršt genijalnih znamenitosti koje naprosto morate doživjeti barem jednom u životu.

Na desetom mjestu našao se Denver u američkom gradu Colorado i to upravo zbog velikog kulturnog značaja, ali i brojnih aktivnosti koje putovanje u ovaj gradić nudi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više