Search

Insajderski vodič: kako provesti vikend u Osijeku

Insajderski vodič: kako provesti vikend u Osijeku

Grad kojem trebate pružiti šansu

Tekst: E.G.


Image: Samir Kurtagić,
Arhiva,
Wikipedia,
Pixabay

Osijek, grad na Dravi, zovu ga još i nepokoreni grad. Vjerojatno kod vas izaziva razne emocije, od onih povezanih s ratom, iseljavanjem mladih, lošim ekonomskim stanjem. No, Osijek je puno više od članaka koje čitate u novinama i priloga koje gledate na vijestima. Osijek je puno više od drame koju mediji prikazuju. Pa da vam predstavimo Osijek i potaknemo vas da posjetite grad na istoku Hrvatske. Osijek, grad na Dravi, zovu ga još i nepokoreni grad. Vjerojatno kod vas izaziva razne emocije, od onih povezanih s ratom, iseljavanjem mladih, lošim ekonomskim stanjem. No, Osijek je puno više od članaka koje čitate u novinama i priloga koje gledate na vijestima. Osijek je puno više od drame koju mediji prikazuju. Pa da vam predstavimo Osijek i potaknemo vas da posjetite grad na istoku Hrvatske.

Insajderski vodič: kako provesti vikend u Osijeku (фото 1)

Osijek je grad četvrti po veličini u Hrvatskoj, grad studenata, grad bogate povijesti. Također, grad koji se smjestio između Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine, tako da se pozicionirao kao gravitacijsko središte. Do Osijeka je iznimno jednostavno doći, postoji avio linija iz Zagreba, Splita, Rijeke, Dubrovnika. Moguće je doći vlakom, autobusom. BlaBla car je uvijek opcija jer mnoštvo ljudi putuje na relaciji Zagreb - Osijek. Također, ceste do Osijeka su iznimno jednostavne tako da put osobnim automobilom predstavlja pravi užitak. Neka vas ne zavara veličina Osijeka, grad je to koji se formirao duž rijeke Drave, tako da je jako dugačak, ali nije previše širok. Kako bi Osječani rekli, grad je taman za život. Također, grad je pun zelenila i brojnih parkova tako da predah uvijek možete pronaći ispod neke raskošne krošnje.

Insajderski vodič: kako provesti vikend u Osijeku (фото 2)

Kako je Osijek poznat po svojoj gastronomiji, brojni su restorani koji mogu nahraniti i najzahtjevnija nepca. Za one koji vole tradicionalnu kuhinju Kod Ruže, Crna Svinja, Muzej okusa, ljubitelji moderne kuhinje svoje će nepce zadovoljiti u nekom restorana poput Lumiere, Hotel Osijek, American bar Dollar. American bar Dollar odlično je mjesto za popiti craft pivo. A pored njega, piće je uvijek zanimljivo popiti na osječkoj špici. Ukoliko vam je zagrebačka dosadila, predlažemo da sjednete u Hotel Osijek, Tricu, Brooklyn i uživate u pogledu na prolaznike. Kultni kafić Trica će vas oduševiti svojom jednostavnošću, neposrednošću, a vrt koji se skriva iza kafića nudi odličan hlad u ljetnim danima. Također, odličan je i kafić Pepermint, treba posjetiti i The Kavanu.

Insajderski vodič: kako provesti vikend u Osijeku (фото 3)

Osijek vam nudi i odličnu zabavu, a prva na repertoaru vam stiže Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe, koji se održava od 5. do 9. lipnja. Pored sportskog dijela festival ima i zabavni karakter tako da zabava nakon sportskog dijela traje do dugo u noć uz poznate bandove. Ove godine nastupaju Hladno pivo, Let 3, Krankšvester, Debeli precjednik, Maika i brojni drugi. Festival se ove godine održava 20. put, a kroz godine je postao prava hrvatska Coachella. Tetovaže, odlični outfiti, laidback atmosfera definitivno doprinose super atmosferi. Osijek, grad odlične hrane i lude zabave posjetite već za Pannonian Challenge!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više