Search

Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu

Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu

Tekst: BURO.


Sjećate se? Fantastične vile na moru s infinity bazenima skrivenima među palmama? Topli povjetarac koji usporava mozak? Nekada je i wishful thinking dovoljan da nam popravi raspoloženje. Možda je vrijeme da ponovo počnemo razmišljati o sunčanju, uživanju i kompletnoj opuštenosti? Nismo sigurni, ali optimizam je ono što nas gura naprijed. Moramo priznati da nas ovaj ožujak ne inspirira da mislimo u tom smjeru, ali trebalo bi vježbati imaginarno bukiranje, kako bismo stigli do toga da zaista krenemo na neko pravo putovanje. Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, a ovo su najljepše vile po našem izboru. Ne moramo vas podsjećati, ljeto je iza ugla!

Arawak, St. Barts

Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 1)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 2)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 3)

Ovo je savršena kuća da je iznajmite s prijateljima. Sa svake strane kuće nalazi se po jedna velika spavaća soba, pa je privatnost zagarantirana. Ono što je fantastično u vezi s ovom vilom jest da je posebno građena i pozicionirana kako bi se iz nje pružao direktan pogled na ocean. Interijer je uređen da je praktično svaki dio vile povezan s drugim i djeluje kao da prostor „teče“ i u apsolutnoj je harmoniji s okolinom.

St. James, Barbados

Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 4)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 5)

Ova super luksuzna vila je smještena na vrhu brda i pruža pogled na more koji je toliko spektakularan da se malo što drugo ovdje može primijetiti. Granica između interijera i eksterijera je zamućena zahvaljujući ogromnim prozorima od poda do plafona. Sa stražnje strane kuće nalazi se privatni bazen okružen egzotičnim raslinjem. Privatnost i komfor su zagarantirani za do osam osoba.

Bali, indonezija

Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 6)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 7)

Ideja raja mnogih dizajnera interijera poprilično sliči izgledu vile „1880“. Arhitektura je inspirirana stilom kuća iz 19. stoljeća, a inspiracija je pronađena među željama putnika koji sve češće za svoj novac dobiju nešto vrlo posebno. Interijer spaja suvremenu arhitekturu i kolonijalni stil i zapravo izgleda kao da je ispala sa stranica nekog glamuroznog magazina iz šezdesetih. Bazen od 19 metara prati dužinu kuće, a natkrivene lounge zone izgledaju toliko dobro da gosti nerado napuštaju smještaj. I apsolutno ih razumijemo!

Marakeš, Maroko

Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 8)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 9)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 10)

Riad Maison postoji više od 10 godina i za to vrijeme je postao jedan od omiljenih smještaja u medini u Marakešu, prije svega zbog posebnog interijera koji privlači ljubitelje dizajna iz cijelog svijeta. Vlasnici su sami uredili prostor kombinirajući komade namještaja lokalnih zanatlija i ulove s buvljaka. Ukupna površina je 280 kvadratnih metara, postoje tri spavaće sobe koje primaju šest gostiju, a u središtu se nalazi unutrašnje dvorište s bazenom. Na krovu je terasa kao stvorena za sunčanje, a noću se može uživati u pogledu na zvjezdano nebo.

Bali, Indonezija

Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 11)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 12)
Inspiraciju smo pronašli na Airbnb-u, ovo su interijeri koji su nas oborili s nogu (фото 13)

Villa Ikebana je uređena u boho stilu i zapravo je sve usmjereno ka životu na svježem zraku. Tu je veliki bazen okružen bijelim ležaljkama i suncobranima, a centralni dio kuće otvoren je ka terasi i tu se nalaze dva dugačka stola kao stvorena za druženje tokom ljetnih noći. Vila nudi 5 spavaćih soba, a svaka od njih ima ogromne prozore koji gledaju na dvorište, bazen i predivna rižina polja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više