Search

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine

Luksuz je bliži nego što smo mislili

Tekst: L.L.


Image: Fontevraud L’Hotel,
Home Hotel,
Villa Geba,
Casa Do Conto,
Hotel Tramuntana,
PURO Hotels,
Mykonos Blu,

Kraj blagdanskog razdbolja i zimskih praznika nipošto ne mora značiti i kraj godišnjih odmora, pa samim time ni bezbrižnog uživanja. Naprotiv, u periodu prije proljetno-ljetne sezone još nema velikih gužvi, posao se još nije sasvim zahuktao pa su svi nekako opušteniji i zapravo je riječ o periodu u kojem se itekako može uživati, bez i jedne brige. Upravo zato, pronašli smo sedam elegantnih hotela koji su idealni za baš svako doba godine, pružaju luksuzno iskustvo i sjajan su odabir za odmor na najljepši mogući način.

Fontevraud L’Hotel, Loire Valley, Francuska

Bivša kraljevska rezidencija pretvorena je u moderan hotel izvan grada i idealan je način za upoznavanje povijesti na ovom području. Osim povijesti, hotel predstavlja i divan spoj arhitekture i zelenila dok je unutrašnji interijer, za koji je bio zadužen kanadski dizajnerski studio Jouin-Manku, spoj najboljeg od onoga što je ostalo i modernih detalja. Kameni zidovi, visoki stropovi i drvo prevladavaju u svim prostorija, a tu je i divno uređen restoran s Michelinovom zvjezdicom francuskog chefa Thibauta Ruggerija. Idealno mjesto za odmor u francuskom selu kakav nećete doživjeti niti na jednom drugom kraju svijeta.

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 1)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 2)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 3)

Home Hotel, Toskana, Italija

Manji hotel izvan grada idealan je za odmor u dvoje, ali i obiteljsko opuštanje daleko od gradske vreve. Upravo zato, Home hotel u talijanskoj Toskani idealan je odabir za one željne istraživanja lokalnih specijaliteta i skrivenih talijanskih prirodnih dragulja. Interijerom prevladavaju bijeli tonovi sa zlatnim detaljima, a ruža, simbol hotela, stvara divan uzorak na zidovima, podovima pa čak i vratima hotela. Za apsolutni užitak, preporučujemo veliki apartman s ogromnim francuskim prozorima i terasom s pogledom na divnu Italiju.

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 4)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 5)

Villa Geba, Sveti Stefan, Crna Gora

O prekrasnoj crnogorskoj vili s marokanskim štihom već smo pisali, no smatramo kako je definitivno vrijedna vrha liste najelegantnijih mjesta za odmor, a uz to, do vile Geba možete doći i automobilom prolazeći kroz neke od najljepših krajeva zemlje. Ono što ovaj hotel izdvaja od konkurencije jest orijentalni stil s dodacima poput stupova, tepiha, lampi i sitnih pločica s tisuću detalja, a posebno nam se sviđa kombinacija smirujućih boja koju bismo rado preselili u vlastite domove.

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 6)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 7)

Casa Do Conto, Porto, Portugal

Za one koji više vole modernu umjetnost, dobru hranu i pomaknuti stil, portugalski hotel Casa Do Conto bit će savršen odabir. Kuća bajki, kako bi naziv hotela zvučao na hrvatskom, spaja arhitekturu 19. stoljeća s onom suvremenom na poprilično neobičan, ali elegantan način. Hotel ima tek šest soba, a u svakoj se nalazi manja kuhinja. Ono što prostor čini posebnim su grafički uređeni stropovi ispisani posebnom tehnikom koji pak pričaju priču o samoj nekretnini. Također, ovaj je hotel udaljen tek nekoliko minuta od centra Porta gdje pak možete pronaći genijalne barove i restorane.

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 8)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 9)

Hotel Tramuntana, Cadaques, Španjolska

Ovaj španjolski hotel najbolji je odabir kada su u pitanju obiteljska putovanja i odmor. Tek 11 soba unutar hotela pruža apsolutnu privatnost, a ugodan interijer stvara osjećaj doma na nekom drugom, mrvicu luksuznijem mjestu. Spoj rustikalnog namještaja i plavih te sivih tonova divno se sljubljuje s čitavom idejom ovog malog hotela, a za oko su nam posebno zapeli divni tirkizni detalji koji na najljepši način podižu cijeli prostor.

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 10)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 11)

PURO Hotels, Varšava, Poljska

Nešto sasvim drugačije očekuje vas u Poljskoj. Naime, ove je godine, odmah na početku ljeta, u Varšavi otvoren jedan sasvim poseban hotel. Osim baršunastim namještajem i velikim naslonjačima, već na prvu mogao bi vas osvojiti opuštajućim bojama i s ukusom uređenim ostatkom interijera. Umjetnine na zidovima hotelu daju dozu elegancije, a ono što nam se posebno sviđa jest glasina koju smo načuli. Naime, priča se kako je osoblje u ovom hotelu toliko pristupačno i dobro informirano da će vas uputiti u baš sve što vas zanima kada je u pitanju razgledavanje Varšave.

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 12)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 13)

Mykonos Blu, Mykonos, Grčka

Jedna od najpopularnijih destinacija godine svakako je i Mykonos. Osim što pruža nezaboravno iskustvo odmora u divnom okruženju, baš ovdje smjestio se hotel koji će čitavo iskustvo podići na jednu još višu razinu. Odsjednete li u Mykonos Blu hotelu, uživat ćete na privatnoj plaži, genijalnoj prostranoj terasi i infinity bazenima koji se protežu na čak dva kata. Sam prostor hotela je jednostavan, u bijelim tonovima kada je su u pitanju namještaj i zidovi, a taj, jednostavan niz, prekidaju detalji u kobalt plavoj boji. Bez obzira jeste li na Mykonos došli uživati u bogatom noćnom životu ili se odmoriti od svakodnevnog stresa, soba u ovom hotelu bit će idealan odabir u baš svakom slučaju.

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 14)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 15)

Izdvojili smo 7 elegantnih europskih hotela stvorenih za savršen odmor u svako doba godine (фото 16)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više