Search

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku

Portrait


Image: Duško Vlaović

Portrait je nastao zajedničkim radom renomiranih umjetnika, dizajnera i chefa kako bi se jedinstvenim konceptom spojili svi aspekti suvremenog lifestylea kao što su umjetnost, moda, interijeri, kulinarstvo s bogatom dubrovačkom tradicijom

Lociran u srcu staroga grada u povijesnoj palači Bundić, koja je već od doba renesanse zajedno sa svojim baroknim vrtom i malom kapelom, bila centar bogatog dubrovačkog vlastelinskog i društvenog života. Pod kreativnim vodstvom Studija Franić/Šekoranja osmišljen je jedinstven umjetnički i dizajnerski koncept. Bogata zbirka portreta Vlahe Bukovca, donatora i mecene same palače, poslužila je kao polazišna inspiracija u oblikovanju vizualnog identiteta.

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 1)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 2)

Zamišljen interijer je zaigran i suvremen te udahnjuje nov život u prostor tako bogate povijesti, koristeći svaki ambijent palače na jedinstven način. Šetnjom kroz različite prostorije mijenjaju se i različiti estetski doživljaji. Tako se kroz ulazni hodnik s renesansnim kamenim lukovima i vlastelinskim grbom kao prostorom concept storea, te nizom prostorija restorana izlazi u mediteranski skriveni vrt u samom srcu staroga grada.

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 3)

Niz umjetničkih instalacija kojima uz portrete Vlahe Bukovca Saša Šekoranja i Matija Čop reinterpretiraju temu portreta. Mješavina suvremenog i klasičnog dizajna u prostoru, gdje su stoljeća povijesti vidljiva u svakom arhitektonskom detalju, stvoren je mističan i jedinstven doživljaj.

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 4)
Miris mediteranskog bilja skrivenog vrta zajedno s najboljim izborom hrvatskih vina i autorskom kuhinjom Jeffreya Velle baziranoj na autentičnim i odabranim sastojcima hrvatske mediteranske kuhinje upotpunit će ovo jedinstveno senzualno iskustvo.

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 5)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 6)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 7)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 8)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 9)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 10)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 11)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 12)

Jedinstven spoj okusa, dizajna i umjetnosti u Dubrovniku (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više