Traži

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti

Jaffa Hotel u Tel Avivu je pravi interijerski dragulj

Tekst: BURO.


Fotografija: The Jaffa Hotel

Jaffa - najstarija luka na svijetu, a ujedno i čarobno mjesto kao stvoreno za sve avanturiste i ljubitelje povijesti Bliskog Istoka. Kamene ulice, bogat noćni život, cool atmosfera na svakom uglu ovog živahnog grada koji u vama budi samo znatiželju. Šetnja kroz samo luku, riblji restorani, vezani brodovi… samo su neki detalji iz ovog živopisnog izraelskog grada koji će u vama probuditi niz emocija. Malo je reći kako je u pitanju grad koji je mješavina antičkog i modernog baš kao i prekrasan hotel koji je po tom gradu dobio i ime, iako se nalazi u Tel Avivu, a koji smo vam odlučili s razlogom predstaviti. 

Naime, Jaffa Hotel jedan je od prvih luksuznih hotela takve vrste, smješten unutar zidina kompleksa koji datira još iz 19. stoljeća, u kojem je nekada bila francuska bolnica. Hotel je to koji će vam prije svega pružiti savršenu uslugu, dozu visoke estetike, ali i besprijekoran dizajn za koji je bio zadužen cijenjeni arhitekt John Pawson u suradnji s Ramyjem Gillom. Duo je to koji je u hotelu uspio očuvati izvornost samog ambijenta na koji se u nazivu poziva i to prikazati na jedan malo moderniji način.

U sklopu njega nalazi se i Chapel Bar, a riječ je o jednom od najstajliš party točaka u Tel Avivu za čiju se restauraciju i obnovu utrošilo jako puno vremena i novaca. Ovaj veličanstveni prostor tako danas sadrži vitraje, svodove, ukrasne detalje. Ukratko, riječ je o hotelu koji "živi" svoj lokalitet kao niti jedan drugi iz te kategorije. Pogledajte u sklopu članka kako izgleda. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više