Traži

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti

Jaffa Hotel u Tel Avivu je pravi interijerski dragulj

Tekst: BURO.


Fotografija: The Jaffa Hotel

Jaffa - najstarija luka na svijetu, a ujedno i čarobno mjesto kao stvoreno za sve avanturiste i ljubitelje povijesti Bliskog Istoka. Kamene ulice, bogat noćni život, cool atmosfera na svakom uglu ovog živahnog grada koji u vama budi samo znatiželju. Šetnja kroz samo luku, riblji restorani, vezani brodovi… samo su neki detalji iz ovog živopisnog izraelskog grada koji će u vama probuditi niz emocija. Malo je reći kako je u pitanju grad koji je mješavina antičkog i modernog baš kao i prekrasan hotel koji je po tom gradu dobio i ime, iako se nalazi u Tel Avivu, a koji smo vam odlučili s razlogom predstaviti. 

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 1)

Naime, Jaffa Hotel jedan je od prvih luksuznih hotela takve vrste, smješten unutar zidina kompleksa koji datira još iz 19. stoljeća, u kojem je nekada bila francuska bolnica. Hotel je to koji će vam prije svega pružiti savršenu uslugu, dozu visoke estetike, ali i besprijekoran dizajn za koji je bio zadužen cijenjeni arhitekt John Pawson u suradnji s Ramyjem Gillom. Duo je to koji je u hotelu uspio očuvati izvornost samog ambijenta na koji se u nazivu poziva i to prikazati na jedan malo moderniji način.

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 2)

U sklopu njega nalazi se i Chapel Bar, a riječ je o jednom od najstajliš party točaka u Tel Avivu za čiju se restauraciju i obnovu utrošilo jako puno vremena i novaca. Ovaj veličanstveni prostor tako danas sadrži vitraje, svodove, ukrasne detalje. Ukratko, riječ je o hotelu koji "živi" svoj lokalitet kao niti jedan drugi iz te kategorije. Pogledajte u sklopu članka kako izgleda. 

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 3)

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 4)

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 5)

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 6)

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 7)

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 8)

Jedno čarobno mjesto kao stvoreno za ljubitelje povijesti (фото 9)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar