Search

Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu

Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Novi trendovi kažu da su personalizacija i prepoznatljiv karakter ključna stavka pri bookiranju hotela. Zato vas želimo upoznati s jednom hotelskom grupacijom koja bi vam mogla biti zanimljiva, u pitanju je Palisociety u čijem sastavu posluju hoteli u Los Angelesu (njih čak pet), San Franciscu, Seattleu i Miamiju. Iza koncepta stoji poduzetnik Avi Brosh koji je u hotelijerstvo prešao iz svijeta nekretnina, a osim koncepta, zaslužan je i za dizajn svih hotela iako nema nikakvo formalno obrazovanje iz tog područja. Ipak, pokazalo se da ima sjajan ukus i da lako stvara neobične kombinacije koje odlično izgledaju - Brosh bez sumnje ima istančan poslovni njuh koji ga je odveo u pravom smjeru.

Hoteli se u ovoj grupi dijele u dvije kategorije, tu je Palihouse u kojem gosti na raspolaganju imaju i malu kuhinju, perilice posuđa i rublja te Palihotel koji je hotel u tradicionalnom smislu te riječi. Ono što je specifično za Broshovo poslovanje jeste da se trudi sav smještaj prilagoditi i gradu, kao i kvartu gdje se nalazi. Naime, prije nego što ideje stavi na papir, razmišlja o tome tko živi u tom gradu, koje su njihove vrijednosti... Pa zato svaki hotel, čim gost kroči u njega, odmah otkriva i dio šire priče o lokaciji. Također, hoteli pripadaju u srednju cjenovnu kategoriju, a istovremeno nude autentičnost mnogo luksuznijih mjesta, što je savršena kombinacija za suvremene putnike.

Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 1)
Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 2)

PALIHOTEL, SEATTLE

Prvi hotel koji su otvorili izvan Los Angelesa, nalazi se u Seattleu u blizini čuvenog Pike Place Marketa. Atmosfera je prijateljska, a zbog obilatog korištenja vintage namještaja atmosferu bismo mogli opisati i kao vrlo nepretencioznu i apsolutno cool. Kako bi sve podigao na novi nivo Brosh je odlučio da u tu dizajnersku jednadžbu ubaci i luksuzne detalje kao što su posebno rađeni komadi namještaja, tuš ruže, brižljivo odabrana ponuda u mini baru, Smeg hladnjaci u pojedinim sobama i samostojeće kade u kombinaciji zimzelene i zlatne boje. Retro, eklektično i klasično su tri pridjeva koja "igraju" u ovom slučaju.


Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 3)
Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 4)
Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 5)

PALIHOTEL CULVER CITY, LOS ANGELES

Dio Los Angelesa pod nazivom Culver City prije nekoliko godina nije bio na cijeni, ali danas je to super kvart s odličnim restoranima, klubovima i buticima s odjećom i detaljima za kuću. Tada je ideja o boutique hotelu na ovom mjestu bila izuzetno čudna svima, osim Broshu koji se hrabro odlučio upravo za takav projekt. Iskoristio je originalnu zgradu hotela West End iz dvadesetih godina prošlog stoljeća i pretvorio je u modernu lokaciju. Interijer je suvremena verzija zlatnog doba Hollywooda s utjecajem pariškog stila, koji se posebno jasno primjećuje u hotelskom bistrou Simonette u kojem se nalazi genijalan crveni šank s cvjetnim barskim stolicama. Floralno je ključna riječ na ovom mjestu, osim takvih printova na namještaju i tekstilu, na zgradi hotela nalazi se ogroman mural na kojem je prikazan čaroban cvjetni vrt.


Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 6)
Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 7)
Jeste li čuli za Palisociety? Radi se o lancu cool hotela, stavite ih na svoju listu (фото 8)

SILVER LAKE POOL & INN, LOS ANGELES

Ovaj hotel smješten je u samom srcu jednog od najpoželjnijih losanđeleških kvartova. Palisociety grupa je otkupila motel iz osamdesetih i transformirala ga u chic dizajn oazu. Vidljivi su utjecaji stila Palm Springsa i Mexico Cityja, ali začudo, sjajno se slažu u istom prostoru. U ovom slučaju je Brosh imao i stručnu pomoć, u dizajnu su sudjelovale i Cayley Lambur i Lucia Bartholomew iz lokalnog arhitektonskog biroa Electric Bowery. I taj miks je odličan! Hotel je ispunjen mnoštvom detalja od kojih je nemoguće odvratiti pogled - od retro talijanskih suncobrana s prugicama, preko kružnog šanka kraj bazena izgrađenog od zelenog mramora pa sve do umjetnina u svakoj sobi i detalja u terrazzo printu. Totalna dolce vita vibra!

Leave a comment

više