Search

Jeste li za večeru usred šume? Pronašli smo najzeleniji restoran na svijetu

Jeste li za večeru usred šume? Pronašli smo najzeleniji restoran na svijetu

Odmah smo ga stavili na popis mjesta koja želimo posjetiti

Tekst: L.L.


Image: Arch-Exist,
Dezeen

Restoran Garden Hotpot smješten je u kineskom gradu Sansheng i specijaliziran je tradicionalnu kuhinju ovog područja, no čak ni naizgled nije običan kao što zvuči. Restoran je, naime, smješten usred šume eukaliptusa, a okružen je jezerom prepunim cvjetova lotusa te kao takav gostima omogućuje nevjerojatno iskustvo uživanja u lokalnim jelima na posve drugačiji, spektakularan način.

Stolovi u restoranu smješteni su na duguljastoj, drvom obloženoj podlozi, a zatim natkriveni jednostavnom bijelom nadstrešnicom koja ne odvlači previše pažnje te se divno uklapa u zelenilo koje restoran okružuje. Dizajnerski dio posla obavio je bostonski studio MUDA Architects, a posebnu su pažnju posvetili prirodi te dizajnirali restoran koji u prevelikoj mjeri neće oštetiti prirodu u kojoj se nalazi.

Jeste li za večeru usred šume? Pronašli smo najzeleniji restoran na svijetu (фото 1)

Sam restoran ni na jednom dijelu nije u potpunosti zatvoren kako bi gosti u svakom trenutku mogli uživati u divnom pogledu na zelenilo koje ih okružuje. Svi korišteni materijali, kao i sama konstrukcija, nevjerojatno su jednostavni pa su tako u gradnji restorana sudjelovali i stanovnici iz obližnjih mjesta.

Ipak, u svojoj jednostavnosti, ovaj restoran usred šume izgleda i više nego luksuzno uzmete li u obzir činjenicu da se pri gradnji pazilo na svaki detalj kako bi se baš svaki dio, od stolova i stolica, do nadstrešnice i korištenog materijala savršeno uklopio u postojeće okruženje. Ovo je definitivno jedno od onih mjesta koje instantno stavljamo na popis onih koje moramo posjetiti!

Jeste li za večeru usred šume? Pronašli smo najzeleniji restoran na svijetu (фото 2)

 

Jeste li za večeru usred šume? Pronašli smo najzeleniji restoran na svijetu (фото 3)

 

Jeste li za večeru usred šume? Pronašli smo najzeleniji restoran na svijetu (фото 4)

 

Jeste li za večeru usred šume? Pronašli smo najzeleniji restoran na svijetu (фото 5)

Leave a comment

više