Traži

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu

Obnovljeni hotel Esplanade


Fotografija: PR

Pogledajte kako izgleda potpuno rekonstruirani hotel Esplanade u Crikvenici koji je ovih dana primio i svoje prve goste...

Potpuno rekonstruirani hotel Esplanade u Crikvenici primio svoje prve goste i jedna je to od najvećih investicija hotelijerske tvrtke Jadran u proteklih dvadesetak godina. Strateškim poslovnim planom Jadrana do 2025. godine upravo je hotel Esplanade, smješten na glavnom gradskom kupalištu i promenadi, predviđen kao najbolji hotel grupacije Jadran, a priprema tog zahtjevnog projekta rekonstrukcije i dogradnje započeta je krajem 2014. godine dok je izvedba projekta, koji je izradio zagrebački ured AR projekt Dumančić, započela u listopadu prošle godine. 

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 1)

Hotel će u početku biti kategoriziran s visoke četiri zvjezdice, a iz Jadrana u planu imaju njegovo podizanje na pet zvjezdica nakon stabilizacije tržišta više kategorije u destinaciji. Investicija u hotel koji je 2001. godine u većem dijelu izgorio te djelomično bio van funkcije "teška" je ukupno 42 milijuna kuna, a sastoji se od 30 soba i 8 apartmana s ukupno 76 kreveta u dva objekta - stari dio izgrađen 1929. godine koji je vraćen u izvorno stanje u kojem se nalazi i restoran te dograđeni dio izgrađen 70-ih godina, a koji je ovim projektom kompletno izmijenjen. 

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 2)

Recepcija, SPA centar, konferencijska dvorana te dva bara nalaze se u spojnom dijelu koji je ponovno izgrađen iz temelja dok je nekadašnja poznata plesna terasa dobila bazen te veliko sunčalište na četiri nivoa, a posebna pažnja posvetila se je hortikulturnom uređenju okoliša hotela. Zanimljivo je i kako je gotovo svaka soba uređena na neki način drugačija. U njima uglavnom dominiraju foto tapete i fotografije na platnu stare Crikvenice iz arhive najstarije fotografske radnje u Crikvenici te namještaj izrađen po mjeri.

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 3)

"Esplanade je za nas bio poseban izazov, ne samo radi zahtjevnog projekta u poslovnom i tehničkom smislu već i svojeg povijesnog naslijeđa te velikog interesa Crikveničana kod kojih postoji izrazita emocionalna povezanost s Jadranom, a posebno s kultnim hotelima kao što je Esplanade. U Esplanadi ne postoje tipske sobe već se traži individualan pristup projektiranju, ali i opremanju, dekoraciji i usluzi. Ovo je naš prvi design hotel za koji planiramo dodatno širenje kapaciteta u današnjoj upravnoj zgradi Jadrana te pansionu Slavija koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela čime će Esplanade postati integralni hotel" izjavio je predsjednik Uprave Jadran d.d. Dino Manestar. Planira se da hotel bude otvoren veći dio godine. 

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 4)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 5)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 6)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 7)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 8)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 9)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 10)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 11)

Još jedan sjajan razlog da ovo ljeto posjetite Crikvenicu (фото 12)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor