Search

Još nije kasno za zimsko putovanje, imamo listu najboljih europskih destinacija u prosincu i siječnju

Još nije kasno za zimsko putovanje, imamo listu najboljih europskih destinacija u prosincu i siječnju

Od onih bližih do onih o kojima maštamo oduvijek

Tekst: L.L.


Image: Instagram,
Unsplash

U slučaju da ovog ljeta niste iskoristili baš sav godišnji, zimsko putovanje moglo bi vam zvučati kao savršena ideja. Zamislite nešto drugačiji blagdanski ugođaj od onog domaćeg i otkrivanje novih mjesta na potpuno drugačiji način, onaj koji uključuje kapu, šal, rukavice, koji vrući napitak i snježnu idilu pa bacite pogled na našu listu pet europskih destinacija kao stvorenih za blagdanska putovanja.

Austrija i Njemačka

O adventskim zbivanjima diljem Europe već smo vam pisali pa tako zasigurno znate kako se najljepša skrivaju upravo diljem Austrije i Njemačke. Lampice, pop up restorani, kuhano vino i dobro raspoloženje dovoljan su razlog da odvojite vikend za putovanje u primjerice Beč. Odličan odabir za nešto dulje putovanje bit će i München pa čak i Berlin, a želite li izbjeći gužve, svakako posjetite manja mjesta diljem Austrije i Njemačke za još autentičniji blagdanski ugođaj.

Italija

Možda se čini kao čudan odabir za zimske dane, no Italija u ovo doba mijenja svoje ruho, nije prepuna turistima i pruža daleko više slobode te mogućnosti za istraživanje, bez obzira posjećujete li je zbog bogate povijesti ili iz gastronomskih razloga. Zimi ćete daleko lakše pronaći dobar smještaj, sve će vam znamenitosti biti dostupnije, a i rezervacija u restoranu koji dugo želite posjetiti neće biti prevelika gnjavaža. Odaberite bilo koji grad, pustite da vas nosi atmosfera i samo uživajte. Italija je, uvjerili smo se, upravo za to i stvorena.

Još nije kasno za zimsko putovanje, imamo listu najboljih europskih destinacija u prosincu i siječnju (фото 1)

Budimpešta

Osim austrijske, adventska čarolija čeka vas i u Budimpešti. Najbolji dio jest činjenica da ćete na put potrošiti tek nekoliko sati, a lampice, kućice i divno uređeni parkovi po cijelom gradu vrlo lako mogli bi vas namamiti da se na ovo mjesto vratite i sljedeće godine. Svima onima koji su Budimpeštu već posjetili, već na prvu bit će jasno kako ovaj čaroban grad za vrijeme blagdanskih dana postaje još malo ljepši pa bi organizacija izleta u susjednu Mađarsku mogla zvučati još malo privlačnije.

 

 

London

Za sve one koji nisu preveliki fanovi oblačnih i mračnih dana, no zimi ih daleko lakše podnose, London bi ovih blagdana mogao biti savršena ideja. U zimsko je doba posjet londonskim muzejima gotovo u potpunosti besplatan, a lampice i blagdanski ukrasi na svakom koraku još mrvicu podižu grad na jednu novu, topliju razinu. Osim toga, idealno je mjesto za shopping, a nakon toga, zagrijati se možete dobrom pivom u kakvom simpatičnom pubu i vječnim specijalitetom kao što je slasna porcija fish and chipsa.

Još nije kasno za zimsko putovanje, imamo listu najboljih europskih destinacija u prosincu i siječnju (фото 2)

Finska

Najprimamljivija je destinacija, naravno, zemlja Djeda Božićnjaka i najljepših zimskih prizora. Imate li priliku posjetiti Finsku, svakako nemojte propustiti mjesto Rovaniemi, ono u kojem živi omiljeni djedica u crvenom odjelu. Osim njega, ovdje će vas dočekati i apsolutna blagdanska idila kakva se ne može doživjeti na baš niti jednom drugom mjestu na svijetu. Muzeji, snijeg i sobovi, topli čaj u ruci i ugođaj koji se pamti zauvijek, pitate li nas, dovoljan su razlog da i sami krenemo razmišljati o putovanju u Finsku u ovo doba godine, ove ili iduće.

Još nije kasno za zimsko putovanje, imamo listu najboljih europskih destinacija u prosincu i siječnju (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više