Search

Kako izabrati savršenu destinaciju za dvoje?

Kako izabrati savršenu destinaciju za dvoje?

Imamo nekoliko sjajnih savjeta i prijedloga

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Bliži se Valentinovo, kako ga nazivaju, najromantičniji dan u godini, pa ako niste od onih koji ne uživaju pretjerano u crvenim bliještećim detaljima iz izloga, već radije birate doživljaje koje vam pružaju nove destinacije, za vas smo pripremili kratak vodič koji će vam pomoći pri organizaciji putovanja za dvoje. Jednostavnije je nego što mislite, a uspomene koje steknete, vjerujemo, vrijede više od prolaznih predmeta.

Kako izabrati savršenu destinaciju za dvoje? (фото 1)

Zajedničko otkrivanje novih destinacija

Planiranje putovanja, a posebice onih na koje želite povesti svoju posebnu osobu, gotovo je uvijek poprilično stresno pa je zato, kod odabira destinacije, pažnju dobro skrenuti na ona mjesta na kojima niti jedan partner još nije bio. Također, dobro je birati bliže lokacije, posebice putujete li u paru po prvi put. Biranje po ovim kriterijima donijet će vam mogućnost zajedničkog istraživanja onog što oboje još nikada niste doživjeli, otkrivanja novih stvari na koje se zatim, nalaze li se blizu stalnog prebivališta, uvijek možete vratiti i prisjetiti divno provedenog odmora.

Kako izabrati savršenu destinaciju za dvoje? (фото 2)

Lokacije koje oduzimaju dah

Zasigurno jedna od najromantičnijih lokacija na koju možete odvesti voljenu osobu jest Venecija. Osim prekrasnih kanala, u veljači je zbog karnevala još mrvicu posebnija, a ultimativna aktivnost koju naprosto morate obaviti jest vožnja gondolom.

Potpuna suprotnost romantičnoj Veneciji, bit će austrijski Hallstatt. Nevjerojatno simpatičan gradić prepun priča i divnih prizora odličan je odabir za zimsko putovanje. Ovdje, osim klasičnog turističkog razgledavanja, možete unajmiti i bicikl, kajak ili se odlučiti za penjanje, a jedino na što bi bilo dobro pripaziti u ovo doba godine jest velik broj turista i gužve koje se stvaraju oko najvećih atrakcija.

Kako izabrati savršenu destinaciju za dvoje? (фото 3)

Beograd je posljednjih godina doživio procvat kako društvene, tako i kulturne i gastronomske scene i idealna je destinacija u baš svako doba godine, a za one parove koji vole istraživati, bit će savršena i ne toliko daleka lokacija i u veljači. Dodatan plus su i pristupačne cijene.

Portugal je također zemlja koju s jednakim užitkom možete posjetiti u baš svako doba godine, pa tako i u veljači. Najpoznatiji gradovi poput Lisabona i Porta baš su uvijek prepuni zanimljivosti, sjajne hrane i aktivnosti koje će vas oduševiti bez obzira na ukus koji njegujete, a zaputite li se na jedno takvo putovanje u paru, užitak bi mogao biti još mrvicu veći.

Ako ste mislili kako je Grčka idealna destinacija samo ljeti, reći ćemo vam samo kako ste bili potpuno u krivu. Santorini, jedan od najpopularnijih grčkih otoka, u ovo je doba nešto ugodniji za istraživanje zbog manjeg broja turista, a bacite li oko na ono što nudi, shvatit ćete kako na ovom mjestu itekako imate što za istražiti. Divne, romantične kućice i odlična gastronomska ponuda već su dovoljan razlog da se ovog Valentinova zaputite u Grčku.

Dobar odabir bit će i francuski gradovi na obali ili pak vječni Pariz, ali i nama nešto bliže lokacije poput makedonskog Skopja ili austrijskog Graza.

Aktivnosti koje će vas zbližiti

Destinacije birajte i prema željama i interesima obje strane pa tako pripazite da, ako se vama sviđa lokacija na kojoj možete uživati u, primjerice, neograničenom shoppingu ili prirodnim ljepotama, provjerite s partnerom jesu li i njegove želje jednake vašima. Na putovanju u dvoje važno je da se dvoje zapravo i zabavlja.

Kako izabrati savršenu destinaciju za dvoje? (фото 4)

Osim klasičnih odlazaka na spa tretmane, dobra ideja baš uvijek će biti izleti do obližnjih atrakcija, ali i istraživanje onih manje poznatih kutaka. Rezervirajte večeru u restoranu o kojem ste pročitali dobru recenziju ili istražite ponudu street fooda u odabranom gradu, posjetite botanički vrt koji su gotovo uvijek apsolutan pogodak ili pak se zaputite na avanturistički provod kao što je vožnja biciklima kroz nepoznati grad, popnite se na najvišu zgradu i uživajte u pogledu ili pak uplatite vožnju kanalima kroz, primjerice, Veneciju ili Amsterdam.

Za početak, birajte aktivnosti za koje ste sigurni da vam donose nova saznanja i šire vidike, a zatim kroz iste otkrijte nešto više o afinitetima druge osobe. Važno je opustiti se i uživati s onom jednom osobom koja vas i ostatak godine čini sretnima i ispunjenima, to je zapravo jedino što morate znati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više