Search

Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda

Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda

Tekst: BURO.

Image: BURO.

Španjolska. Mediteran. Jug! Costa Brava je magična destinacija sama za sebe, a kada vam skrenemo pažnju na gradić Begur i ganc novi hotel La Bionda sve se diže na novi nivo. Radi se o malenom hotelu koji broji samo osam soba, a sve to u kući iz 17. stoljeća, koja zahvaljujući studiju Quintana Partners izgleda i više nego magično!

Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 1)
Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 2)
Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 3)

Arhitekti su dobili zadatak maksimalno iskoristiti postojeću građevinu, kao i pronaći novu namjenu originalnim materijalima. Već na samoj fasadi ova vizija očitava se u vidu ogoljenih zidova od cigle, a kada se kroči u interijer, sve dobiva pun smisao. Sve odiše šarmom prohujalih vremena, ali istovremeno tu su sve prednosti modernog života koje su mudro uklopljene.

Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 4)
Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 5)
Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 6)

Arhitekti Benito Escat i Pol Castells su od ovog mjesta stvorili savršenu lokaciju za odmor, a tijekom renoviranja su ispoštovali autentičnost prostora time što svaka smještajna jedinica zapravo odaje počast slavnim ženama koje su ovdje boravile tijekom 20. stoljeća. Tako da možete iznajmiti sobe s nazivima kao što su Charlotte, Carmen, Joséphine... Radi se o fantastično dizajniranim prostorijama u neutralnim detaljima sa specifičnim art detaljima. Osim toga, tu su sitnice koje podsjećaju da smo ipak u 21. stoljeću, kao što su pametni televizori s Netflixom i Bluetooth Marshall zvučnici koje, između ostalog možete koristiti za preslušavanje hotelske Spotify liste (iz kategorije odlična).

Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 7)
Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 8)
Kako izgleda čisto ljeto? Kao ganc novi eko hotel La Bionda (фото 9)

Ono što je neizostavno spomenuti kada pričamo o ovom hotelu je njegov pozitivan utjecaj na okolinu. Većina električne energije koju koriste dobiva se putem panela koji sunčevu energiju pretvaraju u snagu za pokretanje klime, kao i za toplu vodu. Također, ovo mjesto se može pohvaliti oznakom plastic free i zapravo ovdje koriste originalnu, ručno rađenu keramiku. Kozmetika koja goste čeka u kupaonicama je organskog porijekla, biorazgradiva je i nije testirana na životinjama. Radi se o brižljivo dizajniranoj lokaciji čiji vlasnici žele da nas ovo mesto sve nadživi poštujući smjernice za budućnost. La Bionda je odličan primjer što želimo od hotela i turizma u budućnosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više