Search

Kako prvi put otići na putovanje s partnerom, a da se pritom ne posvađate 100 puta?

Kako prvi put otići na putovanje s partnerom, a da se pritom ne posvađate 100 puta?

Nekoliko korisnih savjeta


Image: buro247.my

Možda su vam baš proljeće i prvi topliji dani motivacija da sa svojim partnerom konačno nekamo otputujete. Ako ste se našli u situaciji da je to ujedno i vaše prvo zajedničko putovanje, pa da ne bi bilo i posljednje, možda biste oboje prethodno trebali dobro pripremiti teren. Kada to kažemo mislimo na to da vam bude lijepo i nezaboravno, odnosno da se za vrijeme putovanja ne posvađate mali milijun puta zbog razno raznih sitnica. Evo na što bi bilo dobro da obratite pažnju...

Kako prvi put otići na putovanje s partnerom, a da se pritom ne posvađate 100 puta? (фото 1)

1. Dozirajte spontanost

Ako ste već dulje vrijeme u vezi onda vjerojatno poznajete svog partnera i obrnuto kada su u pitanju očekivanja od putovanja. No, ako se spremate na prvo takvo zajedničko, onda bi bilo dobro da prethodno raspravite do čega vam je na ovom putovanju stalo. Ako vi više preferirate obilaženje muzeja i kulturnih znamenitosti destinacije, a vaš partner ne, onda bi bilo dobro da se organizirate tako da kroz dan oboje budete zadovoljni. U ovom slučaju, za mir u kući, bilo bi sjajno da izbjegavate koliko toliko spontanost. 

Kako prvi put otići na putovanje s partnerom, a da se pritom ne posvađate 100 puta? (фото 2)

2. Ne morate baš svaku minutu provesti zajedno

OK, ima parova koji se ne odvajaju ni kada idu na toalet, no ima i onih koji u vezi ponekad vole i cijene samoću. Isto vrijedi i u slučaju putovanja. Ako ste ovaj drugi tip para, nema ništa loše u tome da se na neku lokaciju zaputite sami ako je želite vidjeti, dok bi se vaš partner u tom slučaju htio malo odmoriti ili pak pogledati nešto drugo. Ne samo da će vam biti zabavno jer ćete oboje imati anegdote i doživljaje koje si možete prepričati, nego će vam takav oblik istraživanja sigurno pasati. 

3. Ako nešto krene po zlu...

Rezervirali ste hotel, a on nije ono što ste očekivali. Airbnb smještaj "ne postoji" i našli ste se u situaciji u kojoj taj problem morate rješavati na licu mjesta. Prespavali ste odlazak na avion... Događa se, netko je možda kriv, ali nije kriv, svakome se moglo dogoditi, ali nema potrebe da se zbog toga posvađate na "mrtvo ime", nego se zajedničkim snagama fokusirajte na pronalazak što bržeg i bezbolnijeg rješenja. Vjerujte nam, bit će vam to najbolja anegdota za prepričavanje kad se vratite s puta i sigurno ćete se tome jako dobro nasmijati. 

Kako prvi put otići na putovanje s partnerom, a da se pritom ne posvađate 100 puta? (фото 3)

4. Razmijenite dobro svoje navike i običaje koje volite provoditi u svojoj sobi

Da, neki vole spavati s upaljenom noćnom svjetiljkom, nekima je pak potreban apsolutni mrak. Drugi pak vole ostaviti upaljen televizor da radi cijelu noć. Neki vole kad je klima uređaj upaljen ili pak otvoren prozor, drugima zna u tom slučaju biti toliko hladno da ujutro tvrde da su dobili ozebline… No, svatko od nas je drukčiji, ali sve su to stvari koje uz malo volje i razgovora možemo prilagoditi i korigirati i naći se na pola puta. Dovoljno je da to samo iskomunicirate. 

5. Naučite prijeći preko nekih stvari

Naravno da nećete u sebi trpjeti i gurati stvari pod tepih ako vas nešto muči ili smeta kod partnera. Dapače, bitno je da komunicirate i da se međusobno uvažavate i osluškujete. Ali, postoje one neke sitnice preko kojih doista možete prijeći, a taj vam potez pritom neće naškoditi. Čak i ako uđete u neku prepirku ili žustriju raspravu, i ako mislite da ste i u pravu, ne morate se duriti danima jer putovanje će vrlo brzo proći, a poslije će vam biti žao što to vrijeme niste iskoristili kvalitetnije. Ako imate što riješiti napravite to brzo i nastavite dalje. Nemojte se za vrijeme cijelog putovanja vraćati na tu temu, posebice ako je u pitanju neka beznačajna glupost. 

Kako prvi put otići na putovanje s partnerom, a da se pritom ne posvađate 100 puta? (фото 4)

6. (Ne)bitni gastro momenti

Neki na putovanjima pak jako drže do gastronomije, dok je drugima to samo nešto što u hodu moraju obaviti. Ako ste vi ta osoba koja cijeni i želi kušati sve od lokalne kuhinje i posjetiti takva mjesta, a vaš parter baš i nije… recite mu da ako ide s vama da neće požaliti jer dok vi jedete ono što želite, on može piti štogod i koliko želi. Čini se kao dobra vaga da biste oboje bili zadovoljni. Naravno da pritom nećete obići sve lokalne restorane. Odaberite ih nekoliko i isplanirajte kada ćete u njima jesti, a ostatak obroka doista možete pojesti u hodu. Oboje ćete biti sretni i zadovoljni, a sve što bi moglo upućivati na svađu ste odmah izbjegli u samom startu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više