Search

Kažu da prisutnost mora sjajno utječe na zdravlje pa smo izdvojili pet domaćih hotela za potpuni jesenski hedonizam

Kažu da prisutnost mora sjajno utječe na zdravlje pa smo izdvojili pet domaćih hotela za potpuni jesenski hedonizam

Još ih stignete rezervirati

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Draga Di Lovrana,
San Canzian,
PR

Jesenski i zimski dani na moru idealna su prilika da uživate u čistom mirisu mora, bez gužve i nepotrebnog stresa koji se javlja za vrijeme najgušće ljetne sezone. Osim toga, odličan razlog da se počastite apsolutnih hedonizmom već ovog vikenda bit će i potvrda stručnjaka koji su još jednom obznanili kako prisutnost mora pozitivno utječe na zdravlje. Naime, jedna je britanska studija pokazala kako oni koji žive bliže moru teže obolijevaju od psihičkih bolesti, manja je vjerojatnost da će ih mučiti tjeskoba i da će postati anksiozni, a odavno znamo i kako su terapije morskom vodom itekako korisne kod velikog broja oboljenja.

Upravo zato, osjećate li da vas je posljednje vrijeme obuzeo stres te da vam je potrebna dobra doza opuštanja, vikend odmor u luksuznim domaćim hotelima bit će i više nego odlična ideja. Osim što će vas morski zrak na savršen način opustiti i natjerati da na dan ili dva zaboravite na sve poslovne, ljubavne i druge životne brige, posjetite li neka od mjesta s naše liste, obećajemo vam, nećete ostati razočarani niti gastronomskom ponudom, ali niti atrakcijama koje vas na odabranim mjestima čekaju.

Draga Di Lovrana

Putujete li s kontinenta, iz primjerice Zagreba, do Lovrana neće vam trebati previše vremena, a hotel Draga Di Lovrana već će vas na prvu oduševiti pomalo skrivenom lokacijom sa sjajnim pogledom, divnim interijerom i, ne smijemo zaboraviti, genijalnom hranom. Restoran hotela Draga Di Lovrana, na čelu s mladim chefom Denijem Srdočem, naime, prošle je godine dobio svoju prvu Michelin zvjezdicu pa vas ovdje, možete biti sigurni, očekuje užitak za baš sva osjetila. Hotel ima manji broj soba, atmosfera je ugodna i domaća i to je zapravo sve što vam treba na kratkom vikend odmoru.

Kažu da prisutnost mora sjajno utječe na zdravlje pa smo izdvojili pet domaćih hotela za potpuni jesenski hedonizam (фото 1)

 

Kažu da prisutnost mora sjajno utječe na zdravlje pa smo izdvojili pet domaćih hotela za potpuni jesenski hedonizam (фото 2)

Hotel Posh

Ovog je ljeta u Splitu otvoren hotel Posh, jedan od najluksuznijih u zemlji i jedan od onih koji će vas natjerati da se u fantastično, promišljeno uređenje zaljubite već na prvi pogled. Osim odmora, ovdje možete uživati i u sadržajima poput fitnessa, wellnesa i bicikliranja, a sam hotel  ima čak šest luksuznih apartmana sa spavaćim sobama, kuhinjom, ogromnim kupaonicama i dnevnim boravkom. Pa tako, zaželite li se luksuznog putovanja i ostavljanja briga iza sebe na barem jedan vikend, Posh će svakako biti jedan od odabira koji pruža apsolutni hedonizam. Pitate li nas, jesen u Splitu nikad nije zvučala bolje.

Envy Croatia

 

Envy Croatia

San Canzian

Nedavno otvoren, luksuzan i raskošan, hotel San Canzian nalazi se u istarskim Bujama, a put u Istru, složit ćete se, uvijek je dobra ideja. Na stranicama San Canzian hotela trenutno možete pronaći odličnu ponudu koja uključuje sobu s balkonom ili terasom, doručak, večeru i čitav niz drugih pogodnosti. Tako dan možete rezervirati za istraživanje istarskih znamenitosti, a večeru pak provesti u za apsolutnom uživanju. Da bi stvar bila još mrvicu bolja, ovdje vas također očekuje vrhunska gastronomska ponuda u restoranu Noel Buje, nasljedniku onog zagrebačkog, i ista takva usluga. Kuhinja na visokoj razini i fine dining kojeg na domaćoj obali kronično nedostaje, pitate li nas, već su dovoljan razlog da se ovog vikenda zaputite u Istru.

Kažu da prisutnost mora sjajno utječe na zdravlje pa smo izdvojili pet domaćih hotela za potpuni jesenski hedonizam (фото 3)

 

Kažu da prisutnost mora sjajno utječe na zdravlje pa smo izdvojili pet domaćih hotela za potpuni jesenski hedonizam (фото 4)

Boškinac

Jedan od onih koji će bi vas također mogao oduševiti kako lokacijom, tako i sjajnom ponudom, svakako je i hotel te restoran Boškinac. Smješten u Novalji, ovaj hotel nije bez razloga jedan od popularnijih u posljednje vrijeme. Ovdje ćete, naime, uživati u divnoj atmosferi, morskom zraku, ali i sjajnoj hrani. Mladi chef Matija Bregeš svojom je pomno pripremljenom hranom oduševio brojne gastronomske znalce, o njemu smo čitali i pisali samo riječi hvale, a volite li uživati u zbilja dobroj, drugačijoj i jedinstvenoj hrani te istom takvom doživljaju, svakako razmislite o rezervaciji sobe u Boškincu.

Fabio Šimićev, Dean Dubokovič

 

Fabio Šimićev, Dean Dubokovič

Wine & Heritage hotel Roxanich

Volite li more, ali ipak vas više privlači zelenilo, i za to postoji više nego odlično rješenje. Wine & Heritage hotel Roxanich nalazi se u Motovunu, a osim restorana, bara, vrta, genijalno uređenih soba i spa tretmana, pruža mogućnost uživanja u divnoj prirodi, ali se ipak nalazi na pristojnoj udaljenosti od mora. Hotel je otvoren ove godine i već je primio brojne pohvale, kako za arhitekturu i dizajn, tako i za sjajnu uslugu u kojoj su gosti ovdje imali prilike uživati. Osim toga, Motovun je prepun zanimljivosti, baš kao i obližnja mjesta, pa prostora za istraživanje ovdje baš u niti jednom trenutku neće ponestati.

Dejan Duboković, Nejc Pernek

 

Dejan Duboković, Nejc Pernek

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više