Search

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu?

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu?

Poželjet ćete odmah bukirati sobu!

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs

Sarajevo je grad koji mnogi opisuju kao nevjerojatno živopisno mjesto, a prije par mjeseci ovaj grad je dobio i hotel koji u potpunosti odgovara njegovom razigranom karakteru, kako doznaju kolege s portala BURO. Srbija. Radi se o hotelu "Ibis Style" koji pripada velikoj hotelskoj grupaciji Accor, a koja posluje u sto zemalja širom svijeta. Za dizajn interijera bio je zadužen poljski biro MIXD Studio koji su moodboard započeli elementima sa Zimskih olimpijskih igara 1984., a namjera im nije bila duboko uroniti u nostalgiju, stvaranje simpatičnog fizičkog podsjetnika na jedno lijepo razdoblje života grada.

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu? (фото 1)

U prizemlju, pored hotelske recepcije i predvorja smješten je i shisha bar Chill Cafe u kojem su dizajneri hrabro kombinirali betonske površine i gole instalacije na plafonima sa šarenim tepisima. Arhitekti su svoj zadatak shvatili vrlo ozbiljno i pri prikupljanju namještaja poželjeli pronaći originalne gondole sa ski liftova koje su se koristile na zimskim igrama. Misija je uspješno izvršena i sad su upravo te gondole obješene za plafon u formi ljuljački na kojima gosti mogu sjediti.

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu? (фото 2)

Ako obratite pažnju na još nekoliko detalja, vidjet ćete i brojne druge reference; poljska ilustratorica Karol Banach odgovorna je za zabavne grafičke elemente koji sadrže stiliziranu maskotu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, Vučka. U svakoj sobi nalaze se narančaste vintage skije, a u restoranima su i Banach murali.

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu? (фото 3)

Posebnu će pažnju, sigurni smo, privući kutak u predvorju gdje se nalazi i ružičasti (!) kamin koji umjesto dijela za loženje vatre ima mramornu ploču na kojoj je neonskim slovima ispisano "fire", dok na istaknutoj poziciji iznad kamina na drvenom zidu visi redizajnirani Vučkov portret. Ako pitate nas, upravo ovaj dio hotela će postati jedan od motiva koji će svi poželjeti imati na svom Instagram profilu.

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu? (фото 4)

MIXD dizajneri nisu igrali na sigurno, već su isprobali neke nove formule, koje su u konačnici dale sjajne rezultate. Uz već spomenute ilustrirane momente, koji evociraju osjećaj animiranog filma, dodali su i neke tradicionalne elemente: ručno tkane bosanske ćilime i metalne pladnjeve kakvi su karakteristični za to podneblje. Čak i ako nemate neki konkretni razlog za posjet Sarajevu, ovaj hotel možete odabrati za vikend uživanje;u podrumu je smješten vrlo dobar spa centar s bazenom, dok se na petnaestom katu nalazi panoramski restoran koji pruža fantastičan pogled na grad i okolicu.

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu? (фото 5)

 

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu? (фото 6)

 

Koliko je kul ovaj hotel koji se upravo otvorio u Sarajevu? (фото 7)


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više