Traži

Komadić raja u Brazilu

Komadić raja u Brazilu

Hotel Uxua


Fotografija: PR

Jedinstveno uređene kuće za odmor okružene tropskim vrtom

Hotel Uxua dizajnerski je hotel u slikovitom brazilskom mjestu Trancoso, ribarskom mjestu koje se nalazi na pomalo brdovitoj Bahian obali. Trancoso je mjesto mnogima poznato i kao "grad zelenila", a mještani ga često nazivaju i "rajem na zemlji". Hotel Uxua je osmislio i dizajnirao Wilbert Das, bivši dugogodišnji kreativni direktor talijanske modne linije Diesel. Das je ovdje 2009. godine pronašao i obnovio pet starinskih kuća i nedugo potom izgradio dodatnih pet koristeći tradicionalne metode izrade i prirodne materijale, kako bi kuće savršeno ukomponirao u već postojeće okruženje. Rezultat toga danas je izniman, intiman skriven hotel kojem posebnu čar daje rustikalan namještaj, autentične Bahian blagovaone, usluga najviše razine i terase osmišljene i izgrađene od starih napuštenih ribarskih brodova.

Za interijer kuća također je zaslužan sam Das, koji je s umjetnicima iz Bahiana osmislio i uredio svaki kutak kuća dok ih nije doveo do savršenstva. Hotelske kuće međusobno su potpuno jedinstvene i svaka je od njih različita po dizajnu i dekoru. Sve kuće sadrže svoje privatne kupaonice, luksuzne krevete i namještaj lokalnog porijekla. Neke od kuća sadrže svoje privatne vrtove, bazene, jacuzzije i terase.

U sklopu Uxua hotela pregršt je sadržaja koje možete iskoristiti tijekom svog boravka ovdje. Tako se tu nalazi restoran, bar, knjižnica, atraktivan vanjski bazen s ležaljkama i prostor za odmor. Samo nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se prostor namijenjen za lokalne glazbene izvođače gdje možete provoditi večeri slušajući divne glazbene note koje glazbenici izvode.

Jedna od pogodnosti u ponudi hotela svakako je i Almescar Spa, čije tretmane možete koristiti u zatvorenom prostoru, ali i na svježem zraku. Vichy soba namijenjena je za posebne tretmane, a njeno se korištenje posebno preporučuje prije ulaska u jacuzzi. U sklopu kompleksa možete uživati i u satovima joge čija se nastava održava u spa dijelu. Potpuno nova i opremljena teretana u kojoj se nudi mogućnost osobnog treninga također je dostupna za korištenje.

Mjesto Trancoso savršeno je za opuštanje i uživanje na divnim plažama. No, za sve one koji traže nešto aktivniji odmor u blizini se nalaze mogućnosti za brojne druge aktivnosti. Tako su tu sportovi poput biciklizma, ribolova, golfa, planinarenja, brdskog biciklizma, ronjenja i vožnje kanuom. Terravista golf igralište smatra se jednim od najljepše uređenih golf igrališta u Južnoj Americi i udaljen je samo 10-ak minuta od Uxua hotela.

Osobni kuhar gostima je na raspolaganju tijekom cijeloga dana, pri čemu gosti mogu naručiti jela po vlastitom izboru, a u kojima mogu uživati u udobnosti i privatnosti svoje sobe.

U Brazilu je toplo tijekom cijele godine s prosječnom temperaturom oko 30 stupnjeva. Od travnja do srpnja je kišna sezona, dok su od lipnja do rujna ponešto hladnije večeri. Najatraktivnije razdoblje u Brazilu svakako je tijekom znamenitog karnevala koji se održava tijekom veljače i ožujka.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više