Search

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica

Na šest etaža raspoređene su 193 sobe i 16 suiteva, ukupnog kapaciteta za 500 gostiju


Image: Maistra

Otvorenjem Grand Park Hotela Rovinj, Adris grupa dovršava uređenje zone Monte Mulini, jedne od najluksuznijih turističkih zona na Jadranu. Zona, u neposrednoj blizini starogradske jezgre Rovinja, obuhvaća hotele Monte Mulini (2009.), boutique hotel prilagođen najvišim standardima luxury leisure gostiju i Lone, prvi hrvatski design hotel, otvoren 2011. godine te nedavno preuređen hotel Eden. U neposrednoj blizini nalaze se i šetnica te plaža Mulini Beach, preuređene 2014. U uređenje zone kojom je Rovinj preoblikovan u luksuznu turističku destinaciju, Adris je ukupno uložio 1,5 milijardi kuna. Najveći dio investicija odnosi se upravo na Grand Park Hotel Rovinj, čija je gradnja započela 2017. godine i upravo je otvoren, a riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Adris grupe u turistički dio posla, vrijednoj gotovo 700 milijuna kuna.

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 1)

Grand Park Hotel Rovinj kategorizacije 5 zvjezdica dio je Maistra Collection brenda koji objedinjuje hotele najviše kategorije. Na ovom projektu angažirani su ponajbolji domaći i svjetski arhitekti i dizajneri. Ovo je još jedna suradnja Adrisa i domaćeg arhitektonskog studija 3LHD koji potpisuju arhitekturu hotela Lone, Adriatic i Mulini Beach plaže. Jedinstvena lokacija i specifična konfiguracija terena nadahnuli su kaskadni tip gradnje i realizaciju desetak tisuća kvadrata zelenog krova pa je hotel vizualno vrlo atraktivan i gotovo stopljen s okolnim zelenilom. Na šest etaža raspoređene su 193 sobe i 16 suiteva, ukupnog kapaciteta 500 gostiju. Uz pogled na more i grad, sve će sobe imati prostrane terase sa zelenim vrtovima a njih 53 imat će i manje hidromasažne bazene tzv. plunge pool. Sobe su površine 40, a apartmani i do 175 četvornih metara. Zanimljivo je da su bazeni, ulazni lobi i recepcija, restorani i kongresne dvorane na najvišoj etaži, a sobe na nižim razinama. Uz arhitekte i projektante, svi angažirani izvođači radova su iz Hrvatske.

Unutrašnje uređenje potpisuje pak milanski studio Piera Lissonija - Lissoni Architecture, jednog od najcjenjenijih i najpoznatijih svjetskih dizajnera. Lissonijev rad poznat je po minimalizmu pri čemu se posebna pažnja posvećuje detaljima i izboru materijala. Inspiriran Mediteranom, u dizajnu su korišteni pretežno prirodni materijali poput raznih vrsta kamena i drva. U hodnicima prevladavaju tamnije plave a u sobama svijetle boje, odnosno sivi, bež i zemljani tonovi.

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 2)

Dizajn interijera hotela uvelike proizlazi iz Lissonijevog osobnog doživljaja okruženja hotela. Ključan dio dizajna jest i izbor umjetnina za zajedničke prostore i sobe. Svaki od zastupljenih umjetnika boravio je određeno vrijeme u Rovinju, pa je doživljaj grada i destinacije unio u svoje umjetničko djelo koje će krasiti hotelske prostore. I goste se želi potaknuti da dožive hotel i Rovinj na sebi svojstven način te da svoje dojmove sačuvaju kao uspomene. Prilikom dolaska, gosti dobivaju svojevrsni putni dnevnik, vodič kroz priče Rovinja i zbirka uspomena u jednom, kao i fotoaparat za trenutni ispis fotografija. Pohranom fotografija i drugih predmeta u dnevnik, ta bilježnica uvezana u kožu postaje njihovo vlastito umjetničko djelo i originalna uspomena na boravak u Rovinju. Vizualni identitet hotela potpisuje agencija Bruketa&Žinić&Grey.

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 3)

U šest hotelskih restorana i najizbirljiviji će gosti pronaći nešto za sebe. Uz najluksuzniji signature restoran, Cap Aureo, sa spektakularnim pogledom na grad i marinu, gosti u Viva Eufemia Lobby Baru mogu, uz ostalo, uživati u cigarama i najvećem izboru šampanjaca u Hrvatskoj. Cissa Pool Bar mjesto je za ležerno ljetno druženje. Smješten na bazenu pored teretane, nudi zdrave zalogaje i tipična ljetna jela koktele, sokove i smoothije. U glavnom hotelskim restoranu Laurel & Berry, uz odličnu hranu i uslugu, gosti će moći birati iz kolekcije najboljih lokalnih vina. Primi Terreni Restaurant & Delicatessen je multifunkcionalni prostor koji uz otvoreni grill, vinski podrum i bogatu ponudu lokalnih i međunarodnih delikatesa (hladni naresci, sirevi, pića i slično) sadrži pop-up prostor namijenjen stalnom izmjenjivanju instalacija, izložbi i trgovinskih koncepata. Konačno, Katarina's Patisserie zamišljen je kao najbolja slastičarnica u gradu s "dnevnim barom" u talijanskom stilu. Nudi kolače, kavu i sladoled, aperitive i koktele i lagane zalogaje poput sendviča, salata i pita.

Grand Park Hotel Rovinj ima i najveći i najluksuzniji spa&wellnes centar u Istri. Àlbaro Spa&Wellness prostire se na 3.800 kvadratnih metara unutrašnjeg i vanjskog prostora na dvije etaže, uključujući i prostor s tri vanjska bazena na vrhu hotela. Tu su tri saune, dvije parne prostorije s raznim temperaturama i posebnim aromatičnim programima, dva manja hladna bazena i prostor za tuširanje za potpuni termalni ciklus.

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 4)

Prizemlje hotela zamišljeno je kao nastavak urbanog tkiva Rovinja te povezuje centar grada s uvalom Lone, odnosno obližnjom park-šumom Zlatni rt. Šetnica Lungo Mare Plaza, stanovnicima i posjetiteljima Rovinja omogućuje ugodnu šetnju i uživanje u barovima i restoranima. Tu se nalaze i brojne trgovine uključujući i ekskluzivnu trgovinu Park Concept Store.

Novi je hotel otvorio gotovo tristotinjak novih radnih mjesta, a s obzirom na visoko personaliziranu ponudu na najvišoj razini, svi su zaposlenici prošli višemjesečne intenzivne edukacije i usavršavanja u suradnji i s, primjerice, Ècole hôtelière de Lausanne, jednom od najboljih škola za hotelski menadžment u svijetu.

Iako će Grand Park Hotel Rovinj prve goste primiti ovih dana, svečano otvorenje luksuzne zone Monte Mulini i novog hotela bit će krajem svibnja.

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 5)

"Vjerovali smo u ovaj projekt, u snagu naše tvrtke, u znanje i odvažnost naših zaposlenika, ali i u potencijale i komparativne prednosti naše zemlje. Nisu nas obeshrabrile ni nepovoljne socio-ekonomske prilike, ni antipoduzetnički mentalitet, ni birokratsko-administrativna zanovijetanja. U svojim poslovima ne pristajemo na osrednjost. Slijedimo načela poslovne izvrsnosti i u tome ćemo ustrajati" poručio je predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahović.

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 6)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 7)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 8)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 9)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 10)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 11)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 12)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 13)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 14)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 15)

Konačno je otvoren Grand Park u Rovinju! Pogledajte kako izgleda ovaj fantastični hotel s 5 zvjezdica (фото 16)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više