Search

Korisnici TripAdvisora odabrali su najbolje svjetske destinacije, prvo mjesto poprilično nas je iznenadilo

Korisnici TripAdvisora odabrali su najbolje svjetske destinacije, prvo mjesto poprilično nas je iznenadilo

Nikad zanimljiviji odabir

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Najveća platforma za ljubitelje putovanja TripAdvisor, prije nekoliko dana objavio je top listu 25 najpopularnijih destinacija na svijetu prema izboru čitatelja. Malo je reći kako nas je popis iznenadio no valja spomenuti kako je isti svakako dobar uvid u pravo stanje stvari s obzirom na to da je sastavljen upravo prema pozitivnim recenzijama korisnika TripAdvisora.

Najveće iznenađenje izazvao je ruski Kalinjingrad na samom vrhu popisa, a zatim i albanski grad Sarandë. Na trećem mjestu, prema odabiru korisnika, našao se Bejrut, a četvrto mjesto kada su u pitanju najpopularnije destinacija s najvećim ocjenama pripalo je gradu Luxoru u Egiptu. Peto mjesto zauzeo je grčki Naoussi.

Bejrut

Od susjednih zemlja, na popisu se našla samo Italija i to tek na osmom mjestu, a riječ je o tamošnjem gradu Monopoli. Prije Talijana, na šestom i sedmom mjestu, našli su se njemački otok Rügen, a na osmom otok Phu Quoc u Vijetnamu. Deveto mjesto pripalo je meksičkom La Pazu dok se na desetom mjestu našao karipski Curacao.

Preostalih 15 mjesta pripalo je gradovima poput Ipswicha u Engleskoj, Tangiera u Maroku, Petropolisa u Brazilu i nešto poznatijeg Antwerpa u Belgiji. Tu je i australski Darwin, portugalski Alvor te američka Tulsa koju, zahvaljujući Chandleru, najbolje pamte fanovi Prijatelja.

Rügen

Kako kažu iz TripAdvisora, ove su destinacije odabrane prema pozitivnim recenzijama korisnika u protekloj godini te se upravo u navedenim gradovima u posljednjih godinu dana povećao broj odsjedanja, zauzetih stolica u tamošnjim restoranima i na popularnim atrakcijama. Osim svjetske liste, TripAdvisor je objavio i listu najpopularnijih destinacija u Americi. Prvo mjesto je zauzeo Key Largo na Floridi, drugo grad Moab, treće otok Anna Maria, četvrto kalifornijska Santa Barbara, a na petom mjestu našao se Brooklyn. Cijeli popis možete potražiti na TripAdvisoru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više