Search

Krenite planirati ljetovanje, znamo gdje se nalaze najljepše plaže svijeta

Krenite planirati ljetovanje, znamo gdje se nalaze najljepše plaže svijeta

Ne možemo dočekati

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

U sklopu godišnjeg izbora najboljih destinacija prema izboru korisnika Trip Advisora, osim najpopularnijih gradova, zemalja i hotela, ova najpoznatija platforma za putovanja objavila je i koje se to plaže nalaze na listi najljepših na svijetu. Odabrali su ih čitatelji svojim pozitivnim recenzijama, a na prvom mjestu zasjala je brazilska Baia do Sancho koja se nalazi na manjem otoku i dio je arhipelaga Fernando de Noronha. Zanimljivo je spomenuti kako je upravo ova duga, za mnoge plaža iz snova, najboljom prema izboru korisnika proglašena već drugu godinu za redom.

Na drugom mjestu našla se Grace Bay plaža na otocima Turks i Caicos te su za istu korisnici TripAdvisora rekli kako zbog bijelog pijeska i ugodnog mora nevjerojatne boje ostavlja bez daha. Treće mjesto na listi pripalo je plaži Playa Paradiso na Kubi odmor na kojoj se pak odlično slaže s velikom čašom hladne Pina Colade, dok se na četvrtom mjestu našla Spiaggia del Conigli na Siciliji, sa zlatnim pijeskom i kristalno čistim morem.

Na popisu se nalaze još i plaža Prainhas do Pontal do Atalaia u Brazilu, zatim je tu Seven Mile Beach na Kajmanskim otocima, Eagle Beach na Arubi, Flamenco Beach u Puerto Ricu, kubanska plaža Varadero te grčka plaža Kleftiko.

Iako na popisu nema niti jedne hrvatske plaže, na onom koji okuplja najljepše europske plaže našle su se čak dvije talijanske i tri grčke plaže, a pitate li nas, i to je sasvim dovoljno da već ovog ljeta razmislimo o nekoj od navedenih lokacija. Popis od 25 najljepših plaža na svijetu potražite na TripAdvisoru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više