Search

Krenite planirati, znamo koje su najbolje europske destinacije za proljetna putovanja

Krenite planirati, znamo koje su najbolje europske destinacije za proljetna putovanja

Pet sjajnih prijedloga

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Topliji dani već su stigli, a do prvih službenih proljetnih dijeli nas tek mjesec dana. Pregršt zelenila, divne cvjetne destinacije i povoljne vremenske prilike, već smo naučili, idealni su uvjeti za opuštena putovanja. Za razliku od ljeta, proljeće je, osim prirodnih prizora koji oduzimaju dah, ono jedno godišnje doba kada na odabranim destinacijama nema previše turista pa su gužve svedene na minimum, a uživanje je napokon potpuno. Upravo zato, odabrali smo pet gradova koji baš u proljeće izgledaju najljepše te vam tako odlučili olakšati odabir svoje idealne proljetne destinacije.

Dublin

Irska je, sigurni smo da već znate, prava oaza za ljubitelje prirode. Osim prekrasnih zelenih površina, u proljeće se Dublin, tamošnji glavni grad, pretvara u genijalno mjesto na kojem možete uživati u sjajnim glazbenim i gastronomskim festivalima, a nađete li se tamo početkom lipnja, nikako nemojte propustiti najveći vrtni festival „Bloom in the Park“ u Phoenix Parku, jednom od najljepših parkova u Europi.

Krenite planirati, znamo koje su najbolje europske destinacije za proljetna putovanja (фото 1)

Keukenhof

Grad Keukenhof nalazi se u Nizozemskoj i slovi za jedan od najljepših parkova na svijetu, posebice u proljeće. Prepun je cvjetnih vrtova kakvi ne postoje baš nigdje i upravo zato, proizvođači iz cijelog svijeta svoje lukovice nude upraviteljima tamošnjih parkova tijekom cijele godine, a oni čije cvijeće uspije pronaći svoj put u neki od nizozemskih parkova, imaju prilike svojim lukovicama nadjenuti ime te uz njih postaviti informacije poput onih gdje se iste mogu kupiti. Ova je opcija posebno draga brojnim dizajnerima cvijeća, a kako i ne bi kada je pogled na pomno posložene cvjetne livade i više nego spektakularan.

Krenite planirati, znamo koje su najbolje europske destinacije za proljetna putovanja (фото 2)

Ljubljana

Glavni slovenski grad nosi titulu i jednog od najromantičnijih u Europi, a zbog divne arhitekture i modernističkih dodataka istoj, idealna je za one koji na putovanjima vole istraživati povijest te ujedno uživati u divnoj prirodi. Šarenilo na koje ćete naići na tamošnjim ulicama instantno podiže raspoloženje, a i slovenska kuhinja sama po sebi već je poprilično dobar razlog da se ovog proljeća zaputite, ako već ne na pravo putovanje, barem na jednodnevni izlet u Ljubljanu. Vjerujte, isplatit će vam se.

Krenite planirati, znamo koje su najbolje europske destinacije za proljetna putovanja (фото 3)

San Sebastian

Španjolski San Sebastian nazivaju destinacijom iz snova te jednim od najoriginalnijih mjesta na svijetu uopće. Tradicija koja se ovdje posebno njeguje oduševit će vas na nekoj novoj razini, a zadivljujuća je i povezanost lokalaca s prirodom te fantastična gastronomska ponuda. U San Sebastianu se na najljepši mogući način spajaju nekadašnji način života i moderni pogledi, a posebnu pažnju valja usmjeriti i na arhitekturu, muzeje te wellness u prirodi kakav, dodaju oni koji su San Sebastian posjetili, ne možete doživjeti baš na niti jednom drugom mjestu.

Krenite planirati, znamo koje su najbolje europske destinacije za proljetna putovanja (фото 4)

Stavanger

Norveški grad obožavaju ljubitelji prirode i istraživanja iste. Poznat je po spektakularnim pejzažima, a zanimljivo je i kako u Stavangeru, za razliku od ostatka Norveške, gotovo nikada ne pada snijeg. Ovaj grad bit će odlična proljetna destinacija zbog sjajnih vremenskih prilika te brojnih parkova u kojima drveće između ožujka i lipnja poprima najljepši oblik. Osim prirode, Stavanger je poznat i po prekrasnim, usklađenim kućicama.

Krenite planirati, znamo koje su najbolje europske destinacije za proljetna putovanja (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više