Search

London u rujnu dobiva novi chic hotel

London u rujnu dobiva novi chic hotel

Mondrian London otvara svoja vrata 30. rujna


Image: PR

Nova luksuzna destinacija svjetskih putnika inspirirana je zlatnim dobom prekooceanskih putovanja što se ponajviše očituje u uređenju interijera koje potpisuje slavni dizajner Tom Dixon

Krajem rujna London će dobiti novi luksuzni hotel grupacije Morgans Hotel group. Znakoviti londonski pogled na južnu obalu rijeke obilježava zdanje popularno zvano "Sea Containers House" koje je ovom prilikom pretvoreno u novi hotel Mondrian London. Smješteno između tornja OXO i mosta Blackfriars već godinama predstavlja promjenjivu povijest Londona.

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 1)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 2)

Zgrada je izgrađena 1970. godine s inicijalnom idejom da postane luksuzni hotel s potpisom jednog od najhvaljenijih arhitekata 20. stoljeća, Warrenom Platnerom. No tada je pretvorena u urede. Ove godine zgrada ponovno postaje središte britanske pozornosti i to s potpisom Toma Dixona koji ga pretvara u prekooceanski brod usidren na obali Temze. U svih 359 soba koliko ih Mondrian ima vidljiva je inspiracija brodskim kabinama koje su se nalazile na luksuznim putničkim brodovima dok je predvorje hotela zakrivljeno poput brodskog trupa te izgrađeno od bakra. Mnoge od soba pružaju veličanstveni pogled na grad, a tu su restoran i bar Dandelyan uz samu obalu.

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 3)

Na razini ispod zemlje hotela Mondrian, ujedno i ispod razine Temze, nalazi se veličanstveni AGUA spa centar u kojem je zbog položaja pojačan efekt podmorja i podmorske tišine. Hotel također sadrži velike konferencijske dvorane, sobe za sastanke te malo kino za projekcije. Ono što se smatra najekskluzivnijim dijelom hotela je mali salon uređen u art deco stilu, a nalazi se na samom krovu hotela s pogledom na rijeku dok je dolazak ovdje moguć samo uz prethodne rezervacije. Čini se kako će se uskoro novi "Titanic" usidriti baš u Londonu. Slobodno rezervirajte svoju kartu za ovo prekooceansko putovanje.

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 4)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 5)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 6)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 7)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 8)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 9)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 10)

London u rujnu dobiva novi chic hotel (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više