Search

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu

Očarani smo ovim mjestom

Tekst: L.L.


Image: Hotel Belmond Caruso

Hotel Belmond Caruso u talijanskom mjestu Ravelo jedan je od onih koji ostavljaju bez riječi i u kojem se uživa na najluksuzniji način. U njemu su tijekom godina odsjedale najveće svjetske zvijezde u potrazi za luksuznim odmaralištima, a kako i ne bi kada je riječ o mjestu na kojem se uživa baš svim osjetilima i koje oduševljava već na prvi pogled.

Impresivna palača u kojoj se danas nalazi hotel potječe iz 11. stoljeća, a 1893. počela se iznajmljivati kao luksuzno odredište za one koji si to mogu priuštiti. U to je vrijeme hotelijer Pantaleone Caruso iznajmljivao pet soba u samo jednom dijelu palače. Danas ona broji čak 50 soba, cijene istih kreću se od tisuću do šest tisuća dolara, a dostupne su i one čije se cijene penju i na više od 10 tisuća dolara.

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu (фото 1)

Cijeli je hotel preuređen 2000. godine kada su arhitekt Gennaro Passerotti i dizajner Frederico Forquet od već i do tada spektakularnog mjesta stvorili ono koje izaziva još veću dozu divljenja. Prostoru su dodali dašak elegancije ručno oslikanim pločicama, zanimljivim tepisima i umjetničkim djelima koja su zatim na savršen način upotpunila prostor.

Najveću popularnost hotel je stekao kada je recenzija istog objavljena u jednom broju New York Timesa. Odjednom je hotel počeo rezervirati velik broj slavnih osoba u potrazi za privatnim mjestom na kojem u miru mogu uživati u godišnjim odmorima. U njemu su tako odsjedala velika imena poput Grete Garbo, Jackie Kennedy, u divnom pogledu iz hotela uživale su i književnica Virginia Woolf, model Emily Ratajkowski, a Belmond Caruso posebno voli Justin Bieber koji je u nekoliko navrata odsjedao u ovom talijanskom raju.

Osim prekrasnog uređenja, u sklopu hotela nalazi se i restoran sa sjajnom gastronomskom ponudom baziranom na mediteranskim jelima u kojima zatim možete uživati na prostranoj terasi s koje pak puca divan pogled. Osim toga, uživati možete i uz ogroman bazen, u šetnjama zelenim površinama ili u koktel baru u kojem će vas baš uvijek dočekati sjajna glazba.

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu (фото 2)

 

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu (фото 3)

 

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu (фото 4)

 

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu (фото 5)

 

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu (фото 6)

 

Raskošan talijanski hotel u kojem su odmarale najveće zvijezde vrlo lako mogao bi biti najljepši na svijetu (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više