Traži

Luksuzni gastronomski retreat u Istri zvuči kao savršen način za zatvaranje ljeta

Luksuzni gastronomski retreat u Istri zvuči kao savršen način za zatvaranje ljeta

Sjajan program i nova iskustva

Tekst: Lidija Lončarić


Fotografija: Lili Bašić,
Open fire cooking

Posljednji dani ljeta idealni su za kraće putovanje ili vikend odmor, a kada tome dodate i stjecanje novih vještina na ukusan i zabavan način, cijela stvar postaje još mrvicu zanimljivija. Upravo jedna takva poslastica očekuje nas krajem ovog rujna u Istri. Tamo se, naime, održava kulinarska radionica  "Open fire cooking" pod vodstvom dvoje vrhunskih američkih chefova, Mone i Jareta, koji stoje iza uspješnog brenda "Tournant" iz Portlanda u Oregonu.

Radionica će se održati na brežuljku u blizini Livada u Istri, a u cijenu paketa uključen je odmor u luksuznoj vili s prostranim vrtom i infinity bazenom te unutrašnjom i vanjskom kuhinjom. Polaznici također imaju osiguranu hranu kroz svih pet dana održavanja radionice, a tu su i izleti u obližnji Motovun te Novigrad.

Luksuzni gastronomski retreat u Istri zvuči kao savršen način za zatvaranje ljeta (фото 1)

Sama radionica koncipirana je tako da polaznici istražuju okuse i tehnike, dožive autentičnu istarsku kuhinju i uče kuhati na otvorenoj vatri od profesionalaca. Jedno od jela koje će se pripremati, otkrili su nam organizatori, je i bundeva punjena povrćem, sirom i vrhnjem, a zatim satima pečena ispod peke. Ovim su jelom, dodaju, apsolutno osvojili polaznike prethodnih radionica. Osim otkrivanja novih okusa, domaća food & travel fotografkinja i autorica bloga "Travelling oven"Lili Bašić, polaznicima će održati radionicu fotografije te polaznike naučiti kako dobiti najbolje od prirodnog svjetla.

Bogat sadržaj radionice polaznicima daje mogućnost uživanja u novim iskustvima na drugačiji, autentičan i ukusan način pa nije ni čudno da je čitav doživljaj istarske gastronomije na američki način već privukao pozornost svjetskih medija poput The Nationala iz Abu Dhabija koji je "Open fire cooking" uvrstio u 10 najboljih gastronomskih odmora na svijetu. Više informacija o opuštajućem gastronomskom vikendu u Istri možete pronaći na službenoj stranici.

Luksuzni gastronomski retreat u Istri zvuči kao savršen način za zatvaranje ljeta (фото 2)

 

Luksuzni gastronomski retreat u Istri zvuči kao savršen način za zatvaranje ljeta (фото 3)

 

Luksuzni gastronomski retreat u Istri zvuči kao savršen način za zatvaranje ljeta (фото 4)

 

Luksuzni gastronomski retreat u Istri zvuči kao savršen način za zatvaranje ljeta (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar