Traži

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života

Tražite li nešto posve drugačije kada su u pitanju putovanja, ovo bi mogaoi biti pravi odabir za idući godišnji odmor

Tekst: L.L.


Fotografija: BURO.rs

Ljubitelji putovanja koji više od svega vole spoj luksuza i opuštanja, s dozom aktivnog provođenja godišnjeg odmora, oduševit će se ovim genijalnim vlakom koji nudi sve to, ali i mnogo više. Riječ je o projektu The Presidential Train, vlaku iz 19. stoljeća koji je danas široj javnosti dostupan za putovanja Portugalom, a nudi pregršt mogućnosti koje će vas osvojiti već na prvu. Osim genijalnog interijera, tu je i sjajna gastronomska ponuda, a uz pogled na portugalska sela, to je sve što vam za vrijeme godišnjeg odmora zapravo i treba.

Vlak je renovirao Gonçalo Castel-Branco, investitor i veliki kreativac koji je ujedno zaslužan i za činjenicu što je vlak još uvijek u voznom stanju. Iako sam nikada nije bio veliki zaljubljenik u vlakove, spletom okolnosti uspio je spasiti ostatke vlaka koji je posljednju vožnju doživio 1970. godine, kratko nakon smrti nekadašnjeg premijera Portugala Antónia de Oliveira Salazara. Vlak je najprije služio kao izložbeni primjerak u Nacionalnom željezničkom muzeju, a zatim je Gonçalo u renovaciju uložio milijun eura i dvije godine rada te je vlak napokon iznova pokrenut 2016. godine. Malo je reći kako je vlak odmah oduševio sve one koji su se u njemu imali prilike provozati.

 

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 1)

 

Oni koji su ga isprobali tako kažu kako vlak budi nostalgiju za nekim davnim vremenima te kako je osjećaj vožnje u takvom prijevoznom sredstvu na razini nečeg posve drugačijeg. Sam vlak je u 19. stoljeću služio za prijevoz kraljeva, kraljica i diplomata pa činjenica da je vožnja u takvom vozilu zbilja posebno iskustvo i nije tako nevjerojatna.

Želite li se i sami upustiti u vožnju, ona će trajati devet sati, a između ostalog, obuhvaća putovanje kroz prekrasnu vinsku regiju Douro. Putnici se ukrcavaju na stanici São Bento u Portu, koja već sama po sebi ostavlja bez daha zbog divnog uređenja. Svaki polazak najavljen je za točno 15 minuta do podneva te je tako prvih sat vremena vožnje rezervirano za ručak u nekoliko sljedova vrhunskih tanjura. Prva je stanica Quinta do Vesúvio i imanje na kojem se nalazi jedna od najljepših građevina toga kraja, a iako je ono inače zatvoreno za javnost, u sklopu ture s The President vlakom posjetitelji ipak dobivaju priliku dublje zaroniti u portugalsku povijest, ali i isprobati izvanredna vina iz tamošnje vinarije, prenosi Buro.rs.

Zanimljivo je spomenuti kako vlak vozi tek 25 puta godišnje, a svakog je puta za pripremu hrane za goste zadužen drugi chef. Zajednička im je tek činjenica da su svi za svoj rad dobili barem po jednu Michelinovu zvjezdicu, a u vlaku pripremaju ručak od četiri slijeda koje zatim uparuju s odabranim vinima. Tu je i popodnevni čaj koji gosti ispijaju uz zalazak sunca i glazbeni program uživo. Vlak se može rezervirati za jednodnevni i dvodnevni izlet, a on podrazumijeva noćenje u Six Senses hotelu gdje pak gosti mogu uživati u vrhunskim wellness tretmanima. Zvuči kao odmor iz snova, zar ne? Sve detalje potražite na službenoj stranici Presidential Train.

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 2)

 

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 3)

 

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 4)

 

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 5)

 

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 6)

 

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 7)

 

Luksuzni kraljevski vlak zvuči kao idealna ideja za putovanje života (фото 8)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar