Search

Magičan hotel usred čileanske šume

Magičan hotel usred čileanske šume

Magic Mountain hotel u Huilo Huilo prirodnom rezervatu


Image: huilohuilo.com

Hotel 'Magična planina' nalazi se u zaštićenom čileanskom rezervatu, a nastao je unutar umjetno stvorene vulkanske stijene s čijeg se vrha slijeva vodopad. I to nije sva čarolija koju ćete ovdje doživjeti...

Na jugu Čilea ne postoji puno hotela gdje možete očekivati 4 i više zvjezdica. No, u prirodnom rezervatu Huilo Huilo kojeg je i UNESCO odlučio zaštititi, nalazi se jedan od malobrojnih, tzv. hotel Magična planina (Magic Mountain). Nalazi se u srcu prirodnih ljepota spomenutog rezervata i u privatnom je vlasništvu poduzetnika Víctora Petermanna koji ga je kupio 1990-ih godina. Njegova ideja bila je stvoriti savršenu eko-turističku destinaciju. Arhitektura je ovdje savršeno kombinirana s prirodnim okruženjem čileanskih šuma i planina. A moramo priznati da su turistička mjesta istinski povezana s prirodom sve rjeđa.

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 1)

Ovdje vam baš ništa neće nedostajati jer hotel uključuje četiri zvjezdice, odnosno sve mogućnosti suvremenog života. Čak će vas dočekati i Internet. Kako cijeli hotel ima oblik planine, dizajnerska rješenja interijera prate originalnu početnu ideju. Svaka od devet soba nazvana je po jednoj od lokalnih vrsta ptica, a veličina prostorija se smanjuje kako se penjete prema vrhu hotela (planine). Gosti se penju spiralnim stepenicama napravljenim od lokalnog kamena i drveta.

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 2)

Do glavnog ulaza u hotel stiže se drvenim visećim mostićem. Interijer soba obilježava savršen spoj elegancije i eko-turizma, kombinirajući grubo i fino obrađene materijale zidova i namještaja.

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 3)

Iako usred prirodne divljine, ovdje se možete osjećati ugodno zahvaljujući udobnosti soba i cjelokupnog dojma hotela, dok vam se niz prozore slijeva vodopad s vrha hotela. Neki hoteli putem snimaka i zvukova nastoje proizvesti umirujući efekt za goste, ali ovdje vodopad doslovno možete slušati kako klizi niz prozore vašeg boravka. I to vas stavlja u centar suživota s prirodom te povezanosti s rezervatom. Ovaj mali hotel ima vlastiti restoran koji nudi domaću kuhinju i vrhunska čileanska vina. I mnogi se slažu da je ovo jedno od onih jedinstvenih mjesta na svijetu koje vrijedi posjetiti. Osim doživljaja ovog hotela, ovdje možete skijati tijekom cijele godine, koristiti najduži 'zip line' u južnoj Americi ili jednostavno istraživati prekrasne šumske ljepote te se nakon aktivnog dana vratiti u svoje magično šumsko gnijezdo.

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 4)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 5)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 6)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 7)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 8)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 9)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 10)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 11)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 12)

Magičan hotel usred čileanske šume (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više