Search

Manje poznati i ekološki osvješteniji gradovi nalaze se na vrhu liste omiljenih ovogodišnjih destinacija

Manje poznati i ekološki osvješteniji gradovi nalaze se na vrhu liste omiljenih ovogodišnjih destinacija

Znamo i koji su to

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Početak još jedne godine idealno je vrijeme za planiranje novih putovanja koja tek slijede. Upravo zato, Airbnb, jedna od najvećih svjetskih platformi za najam smještaja, sastavio je listu onih koje bi mogle biti apsolutni hit, a manje su poznate. Najbolje od svega, riječ je o državama i gradovima koji su u posljednjih nekoliko godina posebnu pažnju posvetili ekološkoj osviještenosti, a svakako je važno napomenuti i da, odlučite li se za putovanje na neku od navedenih destinacija, pobrinite se da iza sebe ne ostavljate nepotreban otpad i, na kraju krajeva, poštujete kulturu tamošnjih stanovnika.

Milwaukee, news.airbnb.com

Na vrhu Airbnb-ove liste najpopularnijih destinacija našao se američki Milwaukee s pregršt prirodnih bogatstava koja tek čekaju biti otkrivena, divnim umjetničkim muzejom Calatrava i mogućnosti za nebrojeno mnogo aktivnosti na otvorenom poput trčanja, bicikliranja ili uživanja u blizini Lake Michigana.

Na drugom mjestu našao se španjolski grad Bilbao. Isti je 2018. godine osvojio titulu europskog grada godine, a danas predstavlja grad s iznimno razvijenom gastronomskom ponudom, arhitekturom koja oduševljava, a prema riječima onih koji su ga posjetili, postaje grad koji instantno prelazi u favorite čak i među najvećim svjetskim putnicima.

Manje poznati i ekološki osvješteniji gradovi nalaze se na vrhu liste omiljenih ovogodišnjih destinacija (фото 1)

Treće mjesto zauzeo je grad Buriram na Tajlandu kojeg su Airbnb-ovci nazvali srcem Tajlanda i mjestom na kojem se avanture događaju same od sebe. Na savršen način prikazuje kulturu i povijest Tajlanda, a tu su i brojni festivali te odlična mjesta za one željne dobrih zalogaja. Iako je Airbnb na četvrto mjesto smjestio Sunbury u australskoj Victoriji, koji se, kako su naveli, zbog velikog broja vinograda čini kao savršeno mjesto za vinoljupce, a dodatan plus je i viktorijanska arhitektura koja ostavlja bez daha, sudeći prema trenutnim zbivanjima u Australiji, s odlaskom na drugi kontinent morat ćemo još malo pričekati.

Na petom se mjestu, pomalo neočekivano, našla Rumunjska. Zemlja koja nudi puno, a odlazak u koju se uvijek nekako odgađa, okružena je zelenilom, selima u kojima se živi neki drugačiji, jednostavniji i oku ugodan život, a tu je i velik broj šuma kojima se Rumunji često vole hvaliti. Želite li uživati u prirodi, Rumunjska, kao najbliža nama, svakako bi se trebala naći na popisu destinacija za 2020. godinu.

Manje poznati i ekološki osvješteniji gradovi nalaze se na vrhu liste omiljenih ovogodišnjih destinacija (фото 2)

Osim ovih, na Airbnb-ovom popisu našli su se još i Luksemburg, Kolumbija, Škotska, Meksiko, Kanada i Brazil, pojedini japanski i kineski gradovi, Nizozemski Maastricht i ostatak zanimljivih destinacija koje možete potražiti na njihovoj službenoj stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više