Search

\"Micro-cation\" je nova vrsta godišnjeg odmora u kojem možete uživati čitave godine, a mi znamo i kako

"Micro-cation" je nova vrsta godišnjeg odmora u kojem možete uživati čitave godine, a mi znamo i kako

Ljeto je možda gotovo, ali vremena za odmor još uvijek ima

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Novi trend koji se pojavio među milenijalcima zove se "micro-cation" i sve je što tijekom godine treba. Riječ je o više manjih godišnjih odmora koji se iskorištavaju planski i pružaju mogućnost za nekoliko kraćih putovanja koja pak istovremeno otpuštaju stres uzrokovan osmosatnim radnim vremenom i pružaju osjećaj slobode.

"Micro-cation" je nova vrsta godišnjeg odmora u kojem možete uživati čitave godine, a mi znamo i kako (фото 1)

Kako se "micro-cation" prakticira?

Stvar je vrlo jednostavna, umjesto jednog velikog, dvotjednog godišnjeg odmora, razmislite o uzimanju slobodnih petaka i ponedjeljaka koje ćete zatim spojiti s vikendom i dobiti četiri slobodna dana namijenjena novim putovanjima i istraživanja te se potom na posao vratite odmorni i ispunjeniji.

Iako ste za ovu godinu godišnji odmor možda već iskoristili, o "micro-cationu" razmislite već iduće godine te ga prakticirajte tijekom cijele godine. Zamislite dva ljetna i dva zimska godišnja odmora, u priču ubacite i kratko putovanje na kakvu zanimljivu lokaciju tijekom proljeća i jeseni i godinu ste upravo učinili još malo zanimljivijom i zabavnijom.

"Micro-cation" je nova vrsta godišnjeg odmora u kojem možete uživati čitave godine, a mi znamo i kako (фото 2)

Prednost "micro-cationa" je i veća produktivnost jednom kada se na posao vratite, osjećaj slobode koji ponekad predstavlja veliko olakšanje kada je u pitanju mentalno i fizički iscrpljujuć posao i uzbuđenje kada se isti taj odmor bliži. Jedini nedostatak je pak činjenica da odmor traje nešto kraće i nije zamišljen na odlazak na udaljenije lokacije. Srećom, sjajna mjesta za odmor često se kriju i bliže nego što mislimo pa "micro-cation" u tom slučaju zbilja zvuči kao savršeno doziran godišnji odmor.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više