Search

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija

Dubrovnik Riviera Hotels


Image: PR Dubrovnik Riviera Hotels

Na jugu Hrvatske nastaje vrlo uzbudljiva hotelska priča...

Svi znamo da je Dubrovnik kao svjetska top destinacija uvijek odličan odabir za odmor, no i u pitoresknim mjestima u neposrednoj okolici Dubrovnika možete doživjeti odmor koji ćete dugo pamtiti. Jedno od takvih mjesta su i Mlini s pravim mediteranskim ugođajem, a udaljeni su svega 10 km od Dubrovnika u pravcu istoka, odnosno Cavtata. Mlini su smješteni u Župskom zaljevu na ušću rijeke Zavrelje, iz čijih obližnjih izvora teku potoci koji su nekada pokretali mlinove za mljevenje maslina i pšenice, po kojima je mjesto i dobilo ime. Osim svojom ljepotom, pozornost posjetitelja privlače i povijesnim spomenicima i brojnim legendama. Samo jedna od njih je i legenda iz 4. stoljeća, po kojoj je sveti Ilar savladao i spalio zmaja na plaži Mlina i tako spasio grad Epidaurus od potresa, zla, napada barbara i nesreće u čiji su spomen mještani sagradili crkvu i proglasili ga svecem i zaštitnikom.

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 1)

U središtu pitoresknih Mlina, ispred kapelice sv. Roka nalazi se i stablo starog platana posađeno davne 1792. godine, a kod njega je i stari mostić u rječici ispod kojeg plove patke. Iako su godinama neizostavna adresa kada je riječ o odličnim hotelima, Mlini u novije vrijeme još više postaju mini destinacija koju ćete morati obavezno zapamtiti zbog vrhunske hotelske ponude. Svoje hotele ovdje ima vrlo uspješna hotelska grupacija Dubrovnik Riviera Hotels, koja u suradnji s matičnom kompanijom HUP iz Zagreba na jugu Hrvatske razvijaju najuzbudljiviju turističku priču desetljeća. Hoteli i vile okupljeni pod brendom Dubrovnik Riviera Hotels obuhvaćaju nedavno obnovljeni hotel Astarea, novoizgrađene Ville Mlini u Mlinima te drugi hotel iz lanca Sheraton u Hrvatskoj, Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel koji ovog ljeta otvara svoja vrata u Srebrenom, te Hotel Mlini u Mlinima koji se otvorio ovog lipnja.

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 2)

"Boutique Hotel Mlini (s četiri zvjezdice) potpuno je novi turistički proizvod na dubrovačkoj rivijeri. Sagrađen je na prostoru nekadašnjeg starog Hotela Mlini (koji je imao 2 zvjezdice). Iako nije u potpunosti ekskluzivnog, couples only, karaktera hotel je ponajprije usmjeren upravo prema tom tržištu. Karakterizira ga moderan dizajn i nenametljivo uklapanje u okoliš te besprijekorna, personalizirana usluga. Hotel Mlini ima 83 sobe i dva apartmana, opremljen je prema najmodernijim hotelijerskim standardima te s nizom usluga koje prate ovaj moderan boutique hotel", ističu u upravi Dubrovnik Riviera Hotels.

Gosti hotela Mlini mogu uživati u fuziji moderne dalmatinske i mediteranske kuhinje u restoranu Agava, popiti kavu, čaj i uživati u malim zalogajima u Lobby Baru hotela te se opustiti u novouređenom plažnom objektu Beach Baru Oleander.

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 3)

U sklopu hotela Mlini nalazi se i kamena kuća Villa Jelić koja ima četiri ekskluzivna apartmana i dvije sobe s panoramskim pogledima na cijeli Župski zaljev. Ta je vila komplementarna modernom i novoizgrađenom hotelu Mlini. Iako je riječ o restauriranoj starinskoj vili, prilikom njezine obnove uvažila su se sva pravila i naputci struke.

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 4)

Još uvijek traju radovi na vilama u okruženju Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela (Srebrenka, Supetar i Lovorka) koje se preuređuju, odnosno vraćaju u funkciju koja će sadržajno nadopunjavati ukupni turistički proizvod spomenutog hotela. Uredit će se i postojeći plažni objekt "Češke banje" koji se u cijelosti rekonstruira i pozicionira kao lounge bar u skladu s najmodernijim tržišnim trendovima. Na lokaciji koja se nalazi u centru naselja Srebreno započela je izgradnja i apartmansko-poslovnog objekta koji će uz trgovački centar sadržavati 20 luksuznih apartmana te garažu kapaciteta do 70 garažnih parkirnih mjesta.

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 5)

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 6)
"Restaurant & Beach Bar Oleander ima jedinstvenu poziciju, uz samu predivnu šljunčanu plažu. Ima open-air bar, otvoren tijekom cijelog dana i nudi pregršt usluga, od lagane večere nakon dana na plaži, koktela tijekom dana i noći, do večernjeg opuštanja uz redoviti ljetni glazbeni program Beach Bara. Uvijek smo imali cilj pružiti gostima istinski doživljaj malog, romantičnog, morskog mjesta i oaze relaksacije. Posebno se ponosimo time što brojni gosti odabiru naš Beach Bar za sve popularnije svadbene svečanosti na otvorenom", dodaju u DRH.
Od same arhitekture njihovih novoizgrađenih hotela na dubrovačkoj rivijeri koji prate linije okruženja i nenametljivo se uklapaju u okoliš, također su i kada je riječ o dizajnu interijera inspirirani bogatim nasljeđem dubrovačkog i župskog kraja, pa do vila koje su restaurirali, prateći, do zadnjeg detalja, sva pravila struke, polažu veliku pažnju destinacijskom menadžmentu s obzirom da razvoj hotelskih objekata uvijek mora biti komplementaran s razvojem same destinacije.

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 7)

"Naši gosti imaju jedinstvenu priliku boraviti u neposrednoj blizini Dubrovnika, bisera Jadrana, u skrovitom i mirnom zaljevu, daleko od gradske vreve i gužve, koja im je, kada je se zažele, ipak nadohvat ruke. No, najviše smo ponosni na kvalitete naše usluge, koju gosti kontinuirano hvale. Naše profesionalno i iskusno osoblje doista uživa u svome poslu. Većina naših gostiju danas živi užurbano i ima sve manje vremena za relaksirajući odmor, stoga cijenimo vrijeme te poštujemo želje naših gostiju. Naša je misija nadmašiti očekivanja gosta te kreirati gostima nezaboravno iskustvo i uspomene s odmora za cijeli život", pojašnjavaju u upravi ove hotelske grupacije.

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 8)

Mlini i Srebreno postaju prava top hotelska destinacija (фото 9)

Više na web stranicama: www.dubrovnik-riviera-hotels.hr i www.hupzagreb.com

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više