Search

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor

Tekst: BURO.

Image: BURO.

Dobro, možda smo već napravili rezervacije za grčke otoke koja ćemo vidjeti... nekada. Sve je okej, dišemo duboko, pretvaramo avionske karte u vaučere, odmor pomičemo, smještaj otkazujemo. Pa malo udaramo glavom u zid. Je li najgori problem što nećemo na putovati na Mediteran? Naravno da nije, ali bez tih nekoliko dana radosnog uranjanja u ljeto svi ostali problemi prijete da nas konačno pojedu. Sve pomalo djeluje kao nemoguć izbor i na koju god stranu da krenemo djeluje kao greška. Pa onda, hajde da promijenimo perspektivu! Gledajmo gdje možemo (i to dok možemo). Znači, odmor na drugačiji način, dogovoreno. Švedska je jedna od zemalja u Europi u koju trenutačno možemo otputovati i iako smo apsolutno zaljubljeni u predivni Stockholm, ovoga puta istražujemo okolne destinacije. Postoji čitav niz mjesta u ovoj zemlji gdje možete uživati u ljetnim radostima (najozbiljnije). A evo koja su to nama omiljena!

JEZERO VANERN

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 1)

Jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Švedskoj je Vänern, najveće jezero u toj državi. Dugačko je čak 145 kilometara i s najvećom dubinom od 106 metara može biti sasvim pristojna zamjena za more. Postoje vrlo lijepi dijelovi oko jezera, gdje se nalaze kuće za odmor, a ova koliba potječe iz 1914. godine te je kompletno renovirana i spremna za goste. Zbog zadržavanja originalne građe strop je visine čak šest metara, dok najveći dio prostora zauzima dnevni boravak od 90 kvadrata. Kuća je uređena sa stilom, ali vrlo jednostavno, sve je široko i prostrano, s obzirom na to da je maksimalan broj ljudi koji tamo mogu boraviti - devet. Što se tiče aktivnosti, možete voziti bicikli uz kanal Göta, istražiti jezero na jednom od turističkih brodova koji nudi dnevne ture, igrati mini golf, odbojku na plaži ili se jednostavno šetati.

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 2)
Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 3)

STOCKHOLMSKI ARHIPELAG

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 4)

Ako do sada niste bili u Stockholmu, možda nije loše da iskombinirate posjet tom gradu uz nekoliko dana u unutrašnjosti. Naš prijedlog je ova prelijepa kuća koja se nalazi na samo dvadesetak kilometra od Stockholma. Izgrađena je 2005. godine u zaštićenom dijelu morske obale, a najbolji dio je što ima vlastiti drveni mol na vodi koji se nalazi na doslovno nekoliko koraka od kuće. Ukupna površina kuće je 50 kvadratnih metara, dok stakleni zid orijentiran prema vodi briše granice interijera i eksterijera. Interijer je uređen kao jedna cjelina, sve je vrlo funkcionalno raspoređeno s idejom da će gosti ionako više vremena provesti vani. I zaista, osunčani mol je neodoljiv!

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 5)
Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 6)

JEZERO MJORN

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 7)

Još jedan pravi biser na jezeru na izdvojenom prostoru, ova koliba je skoro renovirana i sada odgovara vrlo visokim zahtjevima modernog života. Ono što je sjajno je da postoji poseban dio uz jezero Mjörn gdje se nalazi spa kutak s kupaonicom. Spa sadrži sobu za opuštanje i odvojenu električnu saunu koja nudi direktan pogled na vodu. Osim toga, ispred kuće nalazi se velika terasa na kojoj se uglavnom obavlja sav ljetni život. Kuća ima dvije spavaće sobe, jednu s bračnim krevetom i jednu s krevetima na kat, što je čini idealnom kao izbor za obitelj. Također tu je i udobna mreža za ljuljanje tik uz vodu i vanjski roštilj za uživanje u beskrajnim ljetnim danima u Švedskoj.

Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 8)
Možda ne možemo na Mediteran, ali možemo u Švedsku! Odabrali smo najljepše kuće za odmor (фото 9)
više