Search

Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj

Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj

Pharos Hvar Bayhill Hotel


Image: PR

U obnovljenom hvarskom hotelu Pharos niste samo gost, već postajete dio atmosfere i doživljaja svakog gosta

Pharos Hvar Bayhill Hotel je prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj konceptualno osmišljen za nove generacije gostiju koji traže ležerniji pristup i fleksibilniju uslugu, ali i interaktivnu komunikaciju na online platformama u kontekstu dijeljenja sadržaja. Hotelom, koji je nedavno otvoren, odnosno obnovljen, dominira moderan dizajn u skladu sa suvremenim trendovima u hotelijerstvu, a poigravanjem s elementima klasičnih hotelskih operacija i dinamičnim mogućnostima umrežavanja ljudi, kultura i ideja, stvara se jedinstveni doživljaj za svakog gosta. Hotelska soba, kojih ima 201, postaje tako sporedni element, a središtem zbivanja postaju zajednički prostori koji su osmišljeni na način da potiču interakciju i stvaraju dojam otkačenog dnevnog boravka s barmenom.

Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 1)

Tako se za gosta već prilikom prijave u hotel, koja je zadržala samo zakonski nužnu administraciju, a sve ostalo prepustila slobodi i kreativi recepcionera koji su trenirani da budu "domaćini", stvara wow-efekt i poručuje jasna poruka: Nešto drugačije! U ovom hotelu niste samo gost, već postajete dio atmosfere i doživljaja svakog gosta. Uspjeh koncepta je, osim neformalne usluge i prostora koji zapravo više naginje dizajnerskom baru nego recepciji hotela, leži i u programu animacije za goste, te snažnom oslanjanju na društvene mreže. Kao takav, Pharos Hvar Bayhill Hotel pozicioniran je kao proizvod stvoren za svjetske putnike koji jesu ili razmišljanju kao "milenijalci", a traže autentične turističke doživljaje u samom središtu destinacije.

Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 2)

Glavna zgrada spaja recepciju, restoran, lobby bar i prostranu terasu, te čini otvoreni prostor koji poziva na druženje i interakciju. Pristup gostu je opušten, neformalan i prijateljski, a u samom središtu prostora nalazi se veliki video zid povezan s Instagram profilom hotela, putem kojeg gosti u realnom vremenu razmjenjuju svoje impresije i doživljaje Hvara. Unutar hotelske sobe jednostavan je dizajn, ravnih linija i otvorenih prostora kao i otvoreni ormari, otvoreni stolovi umjesto klasičnih radnih stolova s ladicama i stakleni tuševi umjesto tradicionalnih tuš kabina, kako bi se dodatno stvorio osjećaj poželjnog "otvorenog prostora", a posebnu toplinu dodali su detalji u pop-art stilu. Kompletna adaptacija odrađena je u sinergiji s okolišem, budući da okruženje hotela Pharos koji je dio grupacije Sunčani Hvar Hotels, čini pravo bogatstvo autentičnog otočnog bilja i raslinja - stabla maslina, borove šume, lavande, mirte, lovora i oleandra. Projekt i idejno rješenje potpisuje arhitekt Filip Kožarić, građevinska tvrtka Tromont iz Splita te Stiles iz Slovenije

Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 3)Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 4)Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 5)Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 6)Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 7)Na Hvaru otvoren prvi lifestyle hotel u Hrvatskoj (фото 8)

Save

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više