Search

Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi

Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi

Tekst: BURO.


Ako ste iole slični nama, onda sajt na kojem su izlistane zemlje u koje možemo otputovati držite u bookmarku. Nažalost, koliko god puta ga refreshali te informacije ostaju iste, postoji nekoliko desetina zemalja gdje je moguće putovati iz turističkih razloga, a neke su daleke i teško dostižne, pa je izbor zapravo prilično limitiran. No, ne žalimo se, bitno je da imamo neku viziju odmora ove godine i ideju što nam je sve potrebno da to ostvarimo. Paralelno s tim razumnim i realnim planovima radimo i one velike, spektakularne liste s kojima nismo baš znali što ćemo i dok je sve bilo (staro) normalno... Pišemo daleke destinacije, bilježimo najfinije hotele, rezerviramo skupe restorane, lijepa misaona vježba, zašto ne? Možda u tim epizodama maštanja stvarno osmislimo čitavu priču, pa nekada kad se granice otvore i odemo na svoje putovanje iz snova.

Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 1)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 2)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 3)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 4)

Zato su danas na redu daleka Australija i grad na obali Byron Bay. Tamo je smješten hotelčić Rae’s, na nekih dvadesetak koraka od plaže Wategos Beach koja slovi za jednu od najljepših u toj zemlji. Izgled hotela inspiriran je stilom mediteranskih vila i nalazi se usred raskošnog dvorišta. Hotel postoji od šezdesetih, a sada ima novog vlasnika koji je renoviranje povjerio dizajnerici iz Sindeya Tamsin Johnson. Ona se odlučila samo poigrati detaljima i ostaviti originalni izgled i šarm vrlo blizu izvornom obliku.

Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 5)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 6)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 7)

Zamislite minimalistički i nepretenciozni pristup karakterističan za Mediteran. Upravo zbog njega ovaj hotel ima vibru vikendice na moru, a ne onu nekog bezličnog odmarališta. Tamsin je koristila i neke predmete koje je sama dizajnirala (kao što je „Sisal“ tepih), upotrijebila je dosta komada od ratana posebno osmišljenih za ovaj projekt, neobičnih ukrasnih predmeta, a odlučila se sve začiniti zelenilom koje je prisutno u zajedničkim prostorijama, ali i u svakoj od ukupno sedam soba.

Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 8)

Kako bi sve bilo u tonu, poznata australska dizajnerica Lucy Folk dobila je zadatak kreirati uniforme za hotelsko osoblje. Gostima (a i svima ostalima budući da postoji i online shop) su na raspolaganju svi ovi komadi u hotelskoj trgovini, tu se može kupiti sve od brendiranih ručnika, do pregača kakve nose konobari i kuhari.

Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 9)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 10)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 11)

Elegancija nekih prohujalih vremena ide rukom pod ruku s blistavim australskim suncem. Ležernost i bezbrižnost su neki od pridjeva koji nam padaju na pamet kada razmišljamo o ovom prelijepom mjestu. A to su odrednice kojima težimo, možda ova godina nije idealna za prekooceanska putovanja, ali nitko nas ne sprečava da krenemo s pripremama za strateško osvajanje svijeta čim za to bude prilike. Ležaljku po ležaljku, sve s bocom australskog rozea koji se hladi na ledu.

Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 12)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 13)
Na ovom sunčanom mjestu se želimo probuditi (фото 14)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više