Search

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju

Great Terroir of Plešivica ekskluzivan Wine & Dine vikend


Image: john Pavlish

Posjetili smo prvi u seriji enoloških masterclassova u malološinjskom Boutique hotelu Alhambra i oduševili se

O lošinjskoj uvali Čikat i luksuznim hotelima koji se ondje nalaze pisali smo već nebrojeno puta. U navedenoj uvali u hladu stoljetne borove šume nalazi se hotel Bellevue koji je stvoren po mjeri ljubitelja luksuznog odmora. Nekoliko koraka dalje od njega nalazi se Boutique hotel Alhambra koji predstavlja savršen spoj duha nekog drugog vremena i vrlo modernog uređenja. Riječi su jedno, fotografije su drugo, a doživljaj je nešto što nema cijenu. Nedavno je dio redakcije Büro 24/7 imao priliku posjetiti Lošinj i otkriti sve ljepote uvale Čikat, kao i navedene hotele. Povod nije mogao biti bolji od ekskluzivnog Wine & Dine vikenda u sklopu kojeg su predstavljena neka od ponajboljih hrvatskih vina i svečane večere u Alhambrinom hotelu Alfred Keller. Ovakvu ponudu bilo je teško odbiti pa smo joj se prepustili svim osjetilima. Već po dolasku nas je dočekala topla dobrodošlica naših domaćina i uz ukusne zalogaje koje potpisuje chef kuhinje Melkior Bašić, upoznali smo se s našim poznatim vinarima iz Pleševice koji su s velikom strašću neobavezno čavrljali o svojem blagu - vinima.

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 1)

Uslijedio je prvi razlog ovog dolaska, a to je prvi Masterclass u ovoj godini u okviru kojeg su hrvatski vinari Velimir Korak, Zdenko Šember i Tomislav Tomac predstavili svoje najbolje vinske etikete. Redala su se fina vina jedno za drugim, a pratile su ih tople obiteljske priče o vinarstvu koje traje već generacijama. Tako se Velimir Korak može pohvaliti ekskluzivnom boutique vinarijom s vinima izvanredne kvalitete, među kojima se ističu Chardonnay sur lie, Sauvignon, Rizling rajnski i Crni pinot. Obitelj Šember, osim po visoko kvalitetnim vinima, ističe se i po vlastitom pjenušcu - kupažu Chardonnaya i Graševine sa starom plešivičkom sortom Plavec žuti. Vinarija Tomac nadaleko je poznata po svojim biodinamičkim vinima, proizvedenima u skladu s prirodom i lunarnim kalendarom, dok se Amfora nametnula kao najznačajnija etiketa vinarije. Svatko je imao svoje konje za utrku, a ja sam osobno "pala" na sva vina koje je ponudila vinarija Tomac i otkrila neku posve novu dimenziju vinarstva u Hrvatskoj. 

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 2)

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 3)

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 4)

Nakon popodnevnog druženja predahnuli smo u hotelu Bellevue te se pridružili na svečanoj večeri u Alhambrinom restoranu Alfred Keller. Uslijedila je fantastična večera u nekoliko sljedova, kreirana od glavnog chefa Melkiora Bašića koji je sa svojim timom oduševio sve prisutne. Uspješno je sljubio lokalne namirnice poput ribe, divljih lošinjskih šparoga i sireva s pomno odabranim plešivičkim vinima i tako stvorio jedinstveno iskustvo, čak i za najzahtjevnija nepca. Vrhunska usluga, ugostiteljski tim na najvišem nivou, lagana pozadinska glazba uživo i navedeno eno-gastro iskustvo zaista je ispunilo sva naša očekivanja i prepuni dojmova smo otišli na spavanje. 

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 5)

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 6)

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 7)

Podsjetimo se da je ovakvim jedinstvenim eno-gastro eventima u Boutique hotelu Alhambra cilj približiti vrhunska vina široj publici te predstaviti renomirane vinske etikete, s posebnim naglaskom na one koje nisu prisutne na širokom tržištu, što ih čini iznimno cijenjenima među istinskim poznavateljima i ljubiteljima vina. Upravo kroz novu seriju specijaliziranih predavanja u organizaciji hotelskog brenda Lošinj Hotels&Villas dodatno se obogaćuje postojeća eno ponuda Alhambre, koja sadrži više od 350 domaćih i stranih vinskih etiketa iznimne kvalitete, koje gosti imaju prilike kušati kroz seriju masterclassova. Nakon Plešivice, sljedeće izdanje Masterclassa u Boutique hotelu Alhambra bit će održano 19. svibnja 2017. godine kada će biti premijerno predstavljena vina vinarija Chateau Mouton Rothschild. 

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 8)

Kako smo se proveli na luksuznom wine & dine vikendu u Lošinju (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više