Search

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu

Londonska priča Darie Darmaniyan


Svakog vikenda trudim se posjetiti razne otvorene tržnice i sajmove Londona. Možda će to zvučati smiješno, i vi me sada zamišljate kako guram kolica puna rajčica i naranči, no to nije tako. Posjeta takvom sajmu je prava avantura! Svaka tržnica zrcalno odražava ugođaj četvrti u kojoj se nalazi. U chic četvrti Chelsea, sajam delikatesa nalazi se u susjedstvu poznate Saatchi galerije.

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 1)

Poljoprivrednici koji prodaju svoje organske namirnice, s posebnim zadovoljstvom će vam ponuditi da isprobate svježi sir, organski banana bread i kokosovo mlijeko. Marylebone market svake nedjelje nudi ukusne proizvode koje možete kupiti, a  jednako je zanimljiv i Brixton market u jugo-zapadnom dijelu grada.

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 2)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 3)

Ako kupnja namirnica nije moj cilj, onda obavezno odlazim posjetiti Portobello market u četvrti Notting Hill. Tamo već imam najdražu trgovinicu s nakitom gdje tražim «blaga» iz 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Potraga za blagom postaje posebno zabavna kada se ispostavi da je vaš glavni konkurent modni urednik engleskog izdanja časopisa Vogue, koji želi isti zlatni broš kao i vi. Presretna sam kada uspijem pronaći starinske kristalne čaše s pečatom Royal Crystal i srebrne svijećnjake.

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 4)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 5)

Nedavno sam posjetila i Camden market gdje je tako jednostavno napraviti tetovažu – kao da ispijaš šalicu kave. Subkulture, ulični rock koncerti i ekscentrična arhitektura najviše privlače posjetitelje. Manje tržnice, kao što su Piccadilly i Covent Garden, rade svaki dan, i često zalazim tamo tražeći novi ulični spektakl. Nadam se da sam vas uspjela zaintrigirati i da sam vam dala nove ideje kako možete provesti sljedeći vikend.

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 6)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 7)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 8)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 9)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 10)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 11)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 12)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 13)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 14)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 15)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 16)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 17)

Najbolji sajmovi i tržnice u Londonu (фото 18)

Tekst i foto: Daria Darmaniyan

Leave a comment

više