Search

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor

Ibiza, Menorca, Lazarote...

Image: screenshot

S toplim proljetnim danima nerijetko svi počinjemo sanjariti o ljetu te na koji način i gdje ga provesti. No, francusko izdanje Vogue magazina za ovo ljeto ima malo drugačije prijedloge, a prednost daju Španjolskoj i njezinim otocima, od kojih su neki razvikani, a neki čak u kategoriji "neotkrivenih". Neovisno o tome volite li partyje do jutra, gomilu ljudi oko vas i ljetnu vrevu ili pak osamu, tišinu i maksimalno chillanje, činjenica je da vam otoci koje vam donosimo u nastavku mogu ponuditi i jedno i drugo, a na vama je da se odlučite koju varijantu radije birate. Pa, krenimo redom… 

Menorca

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 1)

Za razliku od svojih susjeda Mallorce i Ibize, Menorca je puno mirnija i ovdje nećete naći hordu turista. Ovdje vlada jedan boemski raj koji ćete odmah prigrliti. 

Ibiza

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 2)

Ibiza je omiljeno mjesto svih okorjelih partijanera i ljubitelja elektroničke glazbe. No, ovisno na koju stranu otoka odete, atmosfera se znatno mijenja, pa bi vas ovaj otok mogao iznenaditi u svim segmentima. 

Majorca

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 3)

Vino, maslinici, klifovi… samo su neke od glavnih značajki ovog otoka koji je ujedno jedan od najzaštićenijih na Mediteranu. Ovdje će svatko pronaći nešto za sebe kada je odmor u pitanju. 

Formentera

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 4)

Malo je udaljen od Ibize, a idealan je za sve one koji cijene mir, prirodu i žele provesti romantični odmor u pasivnijem smislu. Jedan je od manjih španjolskih otoka.

Lanzarote

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 5)

Riječ je o otoku vulkanskog podrijetla. Malo je poznat među svjetskim putnicima, ali ono po čemu se posebno ističe su priroda, palme, šarmantna mala naselja i prekrasne bajkovite plaže.  

Ons

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 6)

Ovdje ćete naići na jako puno ribara, dok će turiste najviše privući divlje plaže, ali i priroda nacionalnog park kojim se ovaj otok može pohvaliti. Destinacija je ovo koju posebno vole planinari. 

Cabrera

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 7)

Idealno mjesto ako volite more, ali i podmorje jer ćete ovdje po tom pitanju naprosto uživati. Omogućit će vam da vidite dupine, otkrivat ćete morsku floru i faunu, ali ujedno ćete moći otkrivati i prekrasne plaže, klifove i naselja koja datiraju još iz 14. stoljeća. 

La Gomera

Najljepši španjolski otoci na kojima biste mogli provesti malo drugačiji ljetni odmor (фото 8)

Prostrane netaknute plaže, planinarske rute… otok je ovo koji definitivno drži do organskog uzgoja. Možda turistima neće odmah upasti u oko kao atraktivna destinacija, ali je definitivno "neistraženo" područje koje bi moglo očarati. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više