Search

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život

Riječ je o Arroiosu

Tekst: L.L.


Image: Unsplash,
Instagram,
Facebook

Jedan od kvartova u Lisabonu, Arroios, nedavno je proglašen najkul kvartom na svijetu prema izboru medijske platforme "Time Out", a jedan pogled na fotografije snimljene tamo i jasno nam je i zašto. Riječ je o kvartu koji vrvi grafitima i izgrađen je na umjetničkim djelima, a najbolje od svega, ovdje možete uživati i u sjajnoj hrani te divnoj prirodi. Arroios je najveći okrug u Lisabonu, no dolazite li tamo turistički, bit će vam potrebno svega pola sata da ga obiđete baš cijelog.

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život (фото 1)

Ovaj je kvart stvoren 2012. godine od tri već postojeća okruga i smješten je na zapadnoj obali Portugala. Nazivaju ga i svijetom za sebe, galerijom na otvorenom i savršenim mjestom za ljubitelje dobrih zalogaja. Neke od najzanimljivijih atrakcija u Arroisu svakako su šareno, grafitima ukrašeno košarkaško igralište kakvo zasigurno još nikada niste vidjeli, a tu je i jedinstvena tvornica pločica.

Arrois vrvi internacionalnim i restoranima s lokalnim specijalitetima, sportskim i kulturnim događanjima, dok su već i zgrade te kuće ovdje umjetnička djela same za sebe. Boje, zelenilo i mirisi, vjerujemo, ono su što će vas najprije privući da iz centra Lisabona zalutate u ovo umjetničko središte. Želite li najpopularniji kvart na svijetu doživjeti u potpunosti, ovdje možete unajmiti i sobu za spavanje, uživati u arhitekturi i povijesnim detaljima.

Kako je Lisabon baš u svako doba godine i više nego poželjna lokacija, vjerujemo kako će nakon proglašenja Arroisa najljepšim kvartom na svijetu, broj turista u ovom malom dijelu grada još malo porasti. Pitate li nas, mi bismo odmah spakirali kofere i zaputili se po svoju dozu jednostavnog portugalskog života.

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život (фото 2)

 

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život (фото 3)

 

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život (фото 4)

 

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život (фото 5)

 

Najljepši kvart na svijetu nalazi se u Lisabonu i čini se kao idealno mjesto za stvarno dobar život (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više