Search

Najoriginalniji smještaj za ljetovanje na Jadranu

Najoriginalniji smještaj za ljetovanje na Jadranu

Design hosteli


Image: PR

Ljeto je pokucalo na naša vrata i već smo mislima daleko na obali i osunčanoj plaži. Iako jedva čekamo otići na zasluženi odmor, prvo bismo trebali organizirati put. Najveći izazov je pronalazak ugodnog i cijenom pristupačnog smještaja

Svima je bitno da je smještaj u blizini mora i mjesta koje želimo istražiti te da je lijepo uređen ambijent prostora u kojem ćemo boraviti. Ove bitne elemente zasigurno imaju hosteli koji su zadnjih mjeseci svojom pojavom obogatili turističku ponudu u Hrvatskoj. Sve one kojima na spomen riječi hostel prvo na um padnu prebukirane i stvarima krcate višekrevetne sobe, sigurni smo da će vas ovaj članak razuvjeriti. Prostor koji krase obilježja vrhunskog i modernog dizajna postali su već uobičajena turistička pojava diljem svijeta, pa tako i kod nas. Provest ćemo vas kroz prostorije nekih od najoriginalnijih hostela diljem jadranske obale.

Design Hostel Papalinna, Poreč
www.hostelpapalinna.com

Najoriginalniji smještaj za ljetovanje na Jadranu (фото 1)

Doživite Poreč kao nikad prije u originalnom Design Hostelu Papalinna. Moderno uređene sobe s privatnim kupaonicama po fantastičnim cijenama i to samo nekoliko minuta od mora. Hostel se nalazi 400 metara od autobusne stanice i 200 metara od putničke luke, u blizini svih najpoznatijih porečkih znamenitosti i trendy barova. Prijateljska atmosfera čini hostel Papalinna odličnim mjestom za druženje i upoznavanje putnika iz cijelog svijeta. Na raspolaganju su vam sve usluge i sadržaji koje biste mogli poželjeti, a uz besplatan Wi-Fi moći ćete podijeliti, tagirati, lajkati i checkirati svaki kadar svoje porečke avanture. Ako ste u Poreču zbog dobre zabave te prilike za sunčanje i kupanje ili jednostavno želite istražiti grad, hostel Papalinna je idealno polazište, a nakon istraživanja prekrasnog grada, u hostelu će vas dočekati odličan barmen s ponudom odličnih koktela i laganih jela. Pristupačne cijene, 24-satna recepcija i položaj u samom centru grada osiguravaju sve što je potrebno za nezaboravan boravak u Poreču. Trebate se samo spakirati i preuzeti ključ sobe.


Hostel 101 Dalmatinac, Split
www.101dalmatian.com

Najoriginalniji smještaj za ljetovanje na Jadranu (фото 2)

Split već godinu dana krasi jedan od najzanimljivijih hostela – 101 Dalmatinac. Nalazi se na mjestu nekadašnje upravne SEM-ove zgrade na Boktuljinu putu na Ravnim njivama. Na domišljatom uređenju radile su splitske tvrtke, a pohvalno je i kako je namještaj uglavnom s potpisom "Made in Croatia". Dizajn hostel 101 Dalmatinac ima svoju priču koja ga izdvaja od ostalih smještajnih kapaciteta u Splitu. Ime hostela se zapravo temelji na priči o Dalmaciji i 101 dalmatinskom otoku, a toliko kreveta hostel i sadržava. Svi kreveti nose imena otoka te je gostima omogućeno da saznaju opće podatke o istim, kao što su fizičke karakteristike, geografska širina i duljina i slično. Ovdje gosti u principu ne spavaju na običnim krevetima već na jadranskim otocima, što je zasigurno hvalevrijedna promocija ljepota Hrvatske. Hostel ima 19 soba, sve su klimatizirane i svaka ima pripadajuću opremljenu kupaonicu te Wi-Fi pristup koji je dostupan u svim prostorijama. Prostor za opuštanje opremljen fliperom, stolnim nogometom i igraćom konzolom Playstation 4 omiljena je prostorija muškog dijela gostiju. U sklopu hostela nalazi se restoran i cafébar gdje se gostima nude topla i hladna jela po vrlo povoljnim cijenama. Ako vaši putevi vode u Split, 101 Dalmatinac pravo je mjesto za vas koje nećete moći zaobići.


Hostel Forum, Zadar
www.hostelforumzadar.com/hr

Najoriginalniji smještaj za ljetovanje na Jadranu (фото 3)
Hostel Forum u Zadru smjestio se na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija – na samom Forumu – pri čemu je jedinstven ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu. Hostel je uređen u boutique stilu, a interijer su osmislili Lea Pelivan i Toma Plejić, mladi arhitekti zagrebačkog studija UP koji su zaslužni i za interijer splitskog hostela "Golly & Bossy". Najveća zanimljivost ovog hostela jest ta da kreveti nisu klasični nego posebno dizajnirani i uklopljeni u prostor tako da će gost, čim otvori oči, moći uživati u pogledu na grad. Osim jednokrevetnih soba, u hostelu su jednako atraktivne i zanimljive one dvokrevetne koje također mogu imati odvojene krevete, ovisno o gostima. Pod nazivom Forum Meta one nemaju samo slobodu rasporeda spavanja, već i LCD televizor i mali sef. Iako sumnjamo da se mnogi zabavljaju gledajući TV s obzirom na to da postoji nešto puno bolje od toga. Svaka soba u hostelu ima pogled, i to pogled na Forum i crkvu sv. Donata koji je uistinu veličanstven, osobito noću i zaseban ključ ako se radi o gostima koji se međusobno ne poznaju. U tom slučaju vaš ključ pali svjetlo samo iznad vašeg kreveta i otvara samo vaš pretinac. Isto tako, ovo nije jedan od hostela gdje morate u potragu za zajedničkom kupaonicom – svaka soba ima svoju, a uređene su identično, u ludom mozaiku crno bijelih kockica. Ovo otkačeno mjesto unutar jednog od najljepših gradova u Dalmaciji, idealan je smještaj za sve one koji su spremni guštati u svakom trenutku svog odmora.

Hostel Old Town, Dubrovnik
www.dubrovnikoldtownhostel.com
Najoriginalniji smještaj za ljetovanje na Jadranu (фото 4) 
Jedna od najpoznatijih destinacija na Jadranu zasigurno je Dubrovnik. U moru smještaja pronašli smo jedinstveni Boutique Hostel Old Town. Hostel se nalazi u samom centru Dubrovnika te je udaljen samo 15 metara od predivnog Straduna. Ovo je romantičan hostel – kamen i drvo dominantni su materijali koji su dali toplinu prostoru, a razni detalji unijeli su dašak Mediterana u svaku prostoriju. U zgradi staroj 400 godina postoje i privatne sobe za jednu osobu, a zajednička soba za opuštanje apsolutno se razlikuje od ostalih. Pomalo boemski uređena dnevna soba na samom ulazu u hostel poziva goste na uživanje. Ovo je idealno mjesto na kojem možete doživjeti Dubrovnik i ritam Straduna u neposrednoj blizini.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više