Traži

Najpopularnija destinacija na svijetu nalazi se u Americi i nudi baš sve što vam za dobar odmor treba

Najpopularnija destinacija na svijetu nalazi se u Americi i nudi baš sve što vam za dobar odmor treba

Airbnb je objavio listu 20 najpopularnijih destinacija na svijetu

Tekst: L.L.


Fotografija: Unsplash,
Instagram

Prema istraživanju koje je proveo Airbnb, najpopularnija destinacija na svijetu je Milwaukee u američkom Wisconsinu. Rezervacija putovanja na ovu destinaciju u periodu od srpnja te kroz cijelu iduću godinu narasla je za čak 729% u odnosu na prošlogodišnje istraživanje, a posebno ga vole Nijemci. Milwaukee je, naime, grad na sjeveru Amerike u kojem se jednom godišnje održava čak i "German Fest", a polovica stanovništva potječe iz Njemačke ili u Njemačkoj imaju rođake. Osim toga, dom je Summerfesta, najvećeg svjetskog glazbenog festivala prema Guinnessovoj knjizi rekorda. Svake ga godine posjećuje i do 850 tisuća ljubitelja dobre glazbe koji zatim na 11 pozornica uživaju u pop, rock i country hitovima.

Zašto je Milwaukee toliko popularan? Zbog brojnih Njemaca, ovdje možete pronaći genijalne barove te popiti zbilja dobro pivo, a popularne su i kobasice koje možete isprobati u velikom broju tamošnjih restorana. Jedna od obaveznih postaja svakako je Pabst Mansion, dom baruna Fredicka Pabsta i prekrasna vila u kojoj se danas nalazi muzej. Tu je i Milwaukee Art Museum, jedan od najvećih umjetničkih muzeja u cijeloj Americi s više od 20 tisuća izložbenih primjeraka umjetnika poput Andyja Warhola.

Najpopularnija destinacija na svijetu nalazi se u Americi i nudi baš sve što vam za dobar odmor treba (фото 1)

U Milwaukeeju danas živi svega 600 tisuća stanovnika, a zanimljivo je spomenuti i kako je Vogue ovaj gradić prozvao jednim od najkul mjesta u Americi, kako zbog buđenja sjajne gastronomske scene posljednjih nekoliko godina, tako i zbog jednostavnog snalaženja po gradu te simpatičnih kvartova i naravno, čarobnog Lake Michigana s istim takvim plažama. Nama dovoljno!

Na drugom mjestu liste najpopularnijih odredišta za 2020. godinu nalazi se španjolski Bilbao, treće mjesto zauzelo je tajlandsko mjesto Buriram, a četvrto mjesto pripalo je Sunburyju u Australiji. Na petom mjestu nalazi se Rumunjska, na šestom kineski grad Xi'an, na sedmom grad Eugene u Oregonu, osmo mjesto pripalo je Luxemburgu, deveto meksičkoj Guadalajari, a deseto Republici Vanuatu u jugozapadnom dijelu Tihog oceana. Na listi su se našli još i Kolumbija, Florida, Škotska, Kanada, Brazil, Francuska, Japan, Indija, Kenija i Nizozemska.

Najpopularnija destinacija na svijetu nalazi se u Americi i nudi baš sve što vam za dobar odmor treba (фото 2)

 

Najpopularnija destinacija na svijetu nalazi se u Americi i nudi baš sve što vam za dobar odmor treba (фото 3)

 

Najpopularnija destinacija na svijetu nalazi se u Americi i nudi baš sve što vam za dobar odmor treba (фото 4)

 

Najpopularnija destinacija na svijetu nalazi se u Americi i nudi baš sve što vam za dobar odmor treba (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar