Search

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj

Astir Palace hotel je mjesto iz snova

Tekst: BURO.


Image: Astir Palace hotel press

Grčka je blizu, avionske karte za Atenu se uz malo sreće mogu pronaći povoljnije i sada je pravo vrijeme da se uputite u tom smjeru. Zašto? Zato što je u Grčkoj i dalje sunčano i toplo iako su i oni zakoračili u jesen, a sezonske gužve su prošle što znači i jefitinije cijene svega. Ako tome još pridodamo ovaj divan hotel kojeg vodi najslavnija hotelska grupacija na svijetu - Four Seasons, Grčka nam je na listi prioriteta za putovanje. Naravno, unatoč malo hladnijem vremenu i dalje želimo razmišljati o lijepim bazenima, a jedan takav smo pronašli u Astir Palace hotelu smještenom na Atenskoj rivijeri, u blizini poznate plaže Vouliagmeni i s pogledom na more iz svih smjerova.

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 1)

Na sofisiticiranoj Atenskoj rivijeri smjestio se ovaj luksuzan komadić raja koji iako udaljen svega 30-ak minuta od povijesnog centra, na mirnom dijelu poluotoka nudi ugodnu hladovinu pod stoljetnim borovima. Nakon što otkrijete čuda drevne civilizacije s Akropolisa, pozivaju vas na odmor i opuštanje, a pomno odabrana lokacija Astir Palace hotela doista vam to obećaje.

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 2)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 3)

Ova je palača originalno otvorena za javnost jš davne 1960. godine, ali upravo je u 2019. rebrendirana kao novi Astir palace hotel pod upravom Four Seasons grupacije. S oko tristotinjak smještajnih jedinica od čega ima četvrdesetak apartmana te šezdesetak privatnih vila te dvjestotinjak soba, ovaj kompleks nudi za svakog ponešto. Idealan za opuštanje, uređen je modernim klasičnim stilom, modernih linija i stilskim retro namještajem i detaljima, a jedan od arhitekata koji je sudjelovao na preuređenju je i Prokopis Vasileiades koji je bio dio originalne postave arhitekata iz 1958.

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 4)

Sobe su prostrane i prozračne što se savršeno upotpunjava s plavetnilom mora za savršeno opuštanje. Uz jednosobne i višesobne apartmane, u sklopu kompleksa se nalaze tri privatne plaže, bazen s morskom vodom te igrališta za tenis, košarku i staza za trčanje i dakako posebna pozornost posvećena je spa tretmanima.

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 5)

Također, tu su i četiri različita restorana od kojih svaki ima svoju različitu kuhinju. Talijanski Mercato posvećen je svemu onome što klasičnu trattoriju čini popularnom među turistima, Helios nudi delicije Latinske Amerike dok lokalne grčke specijalitete pripremaju Pelagos i Taverna 37 izmjenjujući se kroz doručak, ručak i večeru. Naravno, svaki od restorana osmislio je drugi arhitektonski studio dok jelovnike potpisuju zasebni chefovi sa svjetskim iskustvom jer Four Seasons grupacija ništa ne prepušta slučaju. Iako se ovdje očekuje ekskluzivna klijentela, obzirom da su nedavno otvorili vrata prvim gostima  nakon preuređenja još uvijek nude popuste povodom otvorenja.

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 6)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 7)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 8)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 9)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 10)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 11)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 12)

Ne želimo prestati razmišljati o bazenima, a ovog ljepotana smo pronašli u Grčkoj (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više