Search

Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn

Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn

Revitalizirana oaza u središtu Zagreba


Image: PR

Prateći najnovije trendove, najstariji postojeći hotel u Zagrebu - hotel Jägerhorn, nedavno je potpuno preuređen...

Pomno skriven u prolazu koji povezuje povijesni Gornji grad i centar, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga, Trga bana Josipa Jelačića, hotel Jägerhorn dobio je svoj novi osvježeni izgled. Kao najstariji postojeći hotel u Zagrebu, već davne 1827. godine Jägerhorn se nametnuo kao društveno i kulturno središte grada. Sloveći kao omiljeno mjesto za druženje velikog broja hrvatskih povijesnih ličnosti, u Jägerhorn su rado svraćali Ljudevit Gaj i ban Josip Jelačić, a sam hotel, koji je danas omiljeno odredište brojnih poslovnih ljudi i turista, ali i Zagrepčana, duboko utkan u povijest grada spominje se i u nekoliko pjesama, kazališnih predstava i filmova.

Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 1)

Predstavljajući intimnu oazu u samom središtu Zagreba, hotel Jägerhorn doista se može pohvaliti bogatom tradicijom i naslijeđem. Prateći najnovije trendove i idući u korak s vremenom, hotel je nedavno potpuno preuređen. Samo preuređenje započelo je 2009. godine, a u njega je do sada uloženo 4.000.000 kuna. Osim toga, za jesen je predviđeno preuređenje unutarnjeg dijela caféa te početak pripreme projekta povećanja hotelskog kapaciteta i proširenja ugostiteljskog sadržaja. Prilikom preuređenja po pitanju dizajna i vizualnog identiteta posebno se vodilo računa o očuvanju njegove povijesne i kulturne vrijednosti. Vrlo detaljno, zahtjevno i vremenski dugo preuređenje pokazalo je doista dojmljiv rezultat te je hotelu koji predstavlja povijesnu instituciju vraćen stari šarm i ljupkost izgubljenih vremena. U prilog tome govori i činjenica da je u trenutku preuzimanja, tadašnji pansion od pedesetak zagrebačkih hotela na najrelevantnijem svjetskom turističkom portalu TripAdvisor bio na 34. poziciji, dok se današnji Hotel Jägerhorn nalazi na 1. mjestu ispred Esplanade i Hiltona.

Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 2)

Poštujući izvorni oblik i čuvajući dvjestogodišnju tradiciju posebna je pažnja posvećena detaljima - namještaj je restauriran, a korišteni materijali za uređenje unutrašnjosti pričaju doista jedinstvenu priču. Tako je prilikom obnove korišten močvarni hrast, koji je rijeka Sava čuvala u svojim tokovima čak i do 8.000 godina, te kovano željezo, tipično za građevine na Gornjem gradu. Ovi materijali uz suvremenu interpretaciju klasičnih stilova u odabiru namještaja i dekoracija stvaraju jedinstvenu sintezu tople tradicionalne elegancije i chic dizajna. Upečatljiv spoj suvremenog s doživljajem prošlih vremena osjeća se na svakom koraku, uključujući i osamnaest elegantno opremljenih soba. Svaka je jedinstvena po svojem obliku i veličini, a tradicionalni kraljevsko plavi i bež tonovi izabrani su kako bi suvremeni i restaurirani namještaj odavao savršen spoj.

Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 3)

U sklopu hotela, nalazi se i cafe Jägerhorn koji sam po sebi predstavlja atrakciju, pa ga rado posjećuju kako Zagrepčani, tako i turisti uživajući na jednoj od najljepših terasa koju krasi fontana i okružuje bajkoviti vrt. Uređenje caféa odražava njegovu poziciju mosta između zagrebačkog povijesnog Gornjeg grada i samog centra, koristeći restaurirani namještaj i otkrivene ciglene zidove iz 19. stoljeća kako bi se dobio eklektični spoj chic dizajna i duha prošlosti. Otmjeni café, udaljen svega nekoliko minuta od glavnog zagrebačkog trga, predstavlja idealno odredište onih u potrazi za mirnom oazom u samom srcu Zagreba.

Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 4)Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 5)Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 6)Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 7)Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 8)Novo ruho najstarijeg zagrebačkog hotela Jägerhorn (фото 9)

Save

Save

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više