Search

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena

Tekst: BURO.


Istina je, počeli smo otvaranja hotela i ponovno uspostavljanje avionskih veza promatrati kao nogometnu utakmicu. Svako novo presijecanje crvene vrpce i puštanje hotela u rad slavimo kao pogođeni penal u 90. minuti. Slavlje je slađe kada se radi o nekom vrlo kul smještaju koji se nalazi u dijelu svijeta koji je trenutno moguće posjetiti. Najnoviji hotel Baja Club otvoren je u gradu La Paz u Meksiku i iza njega stoji jedna od najboljih hotelskih grupa Grupo Habitata. Radi se o hotelu s pet zvjezdica koji donosi dozu chica i vrlo kul boemskog uređenja. Marine Delaloy i Paula Alvarez de Toledo iz biroa Jaune stoje iza interijera koji je uređen u skladu sa aktualnim trendovima u svijetu dizajna.

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena (фото 1)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena (фото 2)

U suradnji s arhitektom Maxom von Werzom, koji je vodio projekt, stvorili su interijer u kojem dominiraju svijetlo drvo, prirodni materijali (ratan, trska, kanapi) i pločice u zelenoj boji i boji terakote. Hotel ima 32 sobe, a najveći apartman ima prekrasnu terasu s koje se pruža pogled na bazen oko kojeg je pijesak, a za sve goste hotela tu su vrlo kul prugaste ležaljke. Pri odabiru printova i boja nadahnuli su ih hoteli Soho House.

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena (фото 3)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena (фото 4)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena (фото 5)

Vila u kojoj je smješten hotel originalno je sagrađena 1910. godine, a kako bi smjestili sve što je potrebno u smještaju s pet zvjezdica, iza nje su dodali i novu zgradu s pet katova gdje je spa centar i bar na krovu. U starom dijelu nalazi se predvorje čiji pod je prekriven crvenim terrazzo pločicama, a zidovi su okrečeni u nježnu nijansu zelene boje. Dok je novi dio uređen više u minimalističkom zen stilu i sobe imaju izlaze na dvorište i vrt.

Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena (фото 6)
Novootvoreni Baja Club hotel u Meksiku tjera nas da se spakiramo i otputujemo ovog trena (фото 7)

Paleta boja vrti se oko zemljanih tonova koji su karakteristični za taj kraj, sobe su jednostavno opremljene i sve je u funkciji odmora i uživanja. Kupaonice su uređene po uzoru na tradicionalne meksičke hacijende. Ovaj prostor zapravo pruža ugođaj elegantne vile iz prošlog stoljeća pomiješan sa suvremenim utjecajima i tehnologijom koja je potrebna svakom modernom turistu. Idealan miks!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više