Search

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz

Tekst: BURO.


Svi mi zauvijek zaljubljeni u Pariz jedva čekamo da se zatrčimo u zagrljaj tom šarmantnom gradu. Čekamo u niskom startu i pratimo vijesti u svijetu, ali istovremeno nadopunjavamo svoje Google mape adresama koje neizostavno moramo obići ovaj put. Tom timu se nedavno pridružio i novi hotel u pariškom Maraisu, Sookie je nešto između hotela, gostionice i doma kakvog nikada nismo imali. I osvojio nas je iz prve!

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz (фото 1)
Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz (фото 2)

Za uređenje je odgovorna Dorothée Delaye koja je napravila vrlo uspješan transfer iz medija u svijet dizajna interijera. Njena misija u novoj karijeri jest kreirati prostore koji odišu posebnom atmosferom i koji dobivaju na patini i vrijednosti protokom vremena. A njen stil bismo mogli opisati kao jednostavan i pomalo muževan, vjeruje da su detalji to što boji prostor i daje mu karakter, pa u svakom projektu veliku pažnju pridaje tome da odabere one idealne.

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz (фото 3)
Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz (фото 4)
Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz (фото 5)

Tako je i u slučaju hotela Sookie uspjela stvoriti atmosferu privatne kuće ispunjene udobnim namještajem i zanimljivim dekoracijama. Zapravo ovo je kuća kakvu nikada nismo ni znali da želimo, a sada smo nestrpljivi da se check-inamo baš tamo.

Pedesete godine su osnovna nit inspiracije, tu su plišane klupe, prirodno drvo, police ispunjene starim knjigama... Povrh svega tu je bogata kolekcija ploča iz vintage trgovine Emmeline Lescure. Muzika je nešto čemu se na ovom mjestu pridaje velika pažnja jer je sam hotel dobio svoje ime po jazz klasiku „Sookie, Sookie“ Granta Greena.

Novootvoreni hotel Sookie će biti naš izbor kad sljedeći put budemo putovali u Pariz (фото 6)

U prizemlju je smještena mala kafeterija vrlo ljupkog retro dizajna gdje možete popiti šalicu odlične Lanni kave, pojesti čokoladnu babku ili granolu sa svježim voćem. Savršeno za započeti dan u gradu svjetlosti.

.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više