Search

Oaza urbanog dizajna u samom centru Graza

Oaza urbanog dizajna u samom centru Graza

Nov život udahnut u secesijsko zdanje

Tekst: BURO.


Image: Foto: www.hotelwiesler.com

Nedavno je u zidove starinskog hotela Wiesler u samom centru Fraza udahnut nov život s pečatom odličnog urbanog dizajna što se savršeno duhom uklopilo u povijest kroz koju je prošetalo mnoštvo poznatih lica

Hotel Wiesler 

Hotel Wiesler nalazi se u samom centru Graza unutar secesijskog zdanja s bogatom prošlošću koje je godinama nadahnjivalo generacije. Nedavno je u njegove zidove udahnut nov život s pečatom odličnog urbanog dizajna što se savršeno duhom uklopilo u povijest kroz koju je prošetalo mnoštvo poznatih lica. Zasluge za raskošan moderan koncept pripadaju vlasniku Florianu Weltzeru koji je u svoj hotel s 5 zvjezdica unio vintage atmosferu sa svježinom neuobičajenom za retro prostore.

Hotel Wiesler

Hotel Wiesler

Visoki stropovi i prostrane prostorije s velikim prozorima koji propuštaju golemu količinu svjetlosti odišu prozračnošću, a u njih su uklopljeni materijali i boje koji savršeno odgovaraju interijeru. Tako su u glavnini korištene neutralne nijanse - bež, bijela, siva i boja svijetlog drveta, koje su mjestimično razbijane pojedinostima u crnoj, petrolej-plavoj ili tamnosmeđoj boji. Neki detalji u prostoru su izrađeni od sirovih materijala poput kamena, a neobrađenost zidova i ponekih drvenih ploha u kombinaciji s vintage komadima namještaja daju prostoru onaj shabby chic izgled koji obožavaju mnogi. Zanimljivost je kako su neki elementi kupaonice, poput umivaonika ili kade smještani unutar funkcionalnog prostora spavaće sobe te su tako obrisane neke uobičajene granice.

Hotel Wiesler

Hotel Wiesler

U hotelu se nalazi 98 soba, a dolaze u 5 različitih varijanti s 5 različitih cijena noćenja pa se tako nađe ponešto za svačiji džep. U ponudi su Small, Medium, Independent, Extra i Large, a dizajn interijera je drugačiji u svakoj od njih. Ovisno o potrebama gosta, prilagođava se i odabir sobe, a zajednička im je urbana filozofija uređenja i osjećaj relaksacije koji hotel posebno promovira. Na zadnjem katu hotela u ponudi su i sauna, parna kupelj, fitness dvorana te sobe za opuštanje.

Hotel Wiesler

Restoran Speisehaal zaslužuje posebnu pozornost, ne samo kao integralni dio hotela, nego i kao mjesto koje neovisno od toga treba posjetiti. Zidove ukrašava mural street art umjetnika Josefa Wurma koji naglašava spoj povijesti i sadašnjosti, starog i novog, Art Nouveau pokreta i moderniteta, a paletom boja se savršeno uklapa u ostatak uređenja. Nudi odlične doručke za goste hotela, dok su za ručak nude, kako sami kažu, "najbolje burgere u gradu" zajedno s internacionalnom europskom kuhinjom i mnoštvo vrsta piva. Također, bar je otvoren za sve posjetitelje za česte jazz i soul koncerte te partyje resident DJ-a čija glazba sve goste vuče na plesni podij.

Hotel Wiesler

Hotel Wiesler

Tekst: Dunja Čopec

Related articles

Buro 24/7 Selection

više