Search

Od Ljubljane do Osla: europski gradovi koje želimo posjetiti ovog ljeta

Od Ljubljane do Osla: europski gradovi koje želimo posjetiti ovog ljeta

Omiljene europske destinacije

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Klasiku kao što su Paris i Venecija ovog smo puta izostavili s liste must visit gradova te pripremili jedan posve neočekivan popis gradova koji će vas oduševiti divnim prizorima na svakom koraku. Uhvatite omiljenu osobu za ruku i upustite se u najljepše avanture u omiljenim europskim gradovima.

Mykonos

Želite li ovog ljeta uhvatiti lijepu boju, odmarati na pješčanim plažama i osvježiti se u tirkiznom moru, grčki Mykonos stvoren je za vas. Osim što nudi bogat noćni život koji uključuje tulume do jutra, na Mykonosu možete pojesti sjajnu grčku hranu i uživati u divnim gradskim prizorima baš kao s najljepših razglednica.

Od Ljubljane do Osla: europski gradovi koje želimo posjetiti ovog ljeta (фото 1)

Oslo

Prepun povijesnih kutaka koje je najbolje doživjeti iz prve ruke, a s druge strane, i genijalnih kafića koji sami zovu da uđete, Oslo je grad idealan za romantično ili putovanje s najboljom prijateljicom. Ako vam visoke temperature naprosto nisu opcija ili ovog ljeta želite nešto potpuno drugačije, daleko od gužve na plažama i jakog sunca, ovaj bi vas grad mogao oduševiti. Kad smo već kod Skandinavaca, šarene kućice i idilični kanali Kopenhagena također su odličan izbor za pomalo neobičan ljetni odmor. Tu su i brojni fine dining restorani idealni za apsolutno uživanje.

Od Ljubljane do Osla: europski gradovi koje želimo posjetiti ovog ljeta (фото 2)

Ljubljana

Nešto bliža, ali jednako lijepa, Ljubljana je idealan grad za dvodnevni izlet vikendom. Na samo dva sata vožnje od Zagreba, ovaj će vam se zeleni grad zavući pod kožu već u prvih 24 sata, a sve zahvaljujući divnom krajoliku i prijateljski nastrojenom gradu. Tu su i raskošni muzeji te JB, restoran Janeza Bratovža, jedan od 100 najboljih na svijetu.

Od Ljubljane do Osla: europski gradovi koje želimo posjetiti ovog ljeta (фото 3)

Como

Dok smo još u susjedstvu, Italija je zemlja koja nikad ne može dosaditi, a Lombardija idealan odabir za ljetovanje, posebice jezero Como. Osim što će vožnja jezerom i istraživanje krajolika u okolici biti najljepše povezivanje s prirodom koje možete zamisliti, brojni spa centri koji ga okružuju dodatan su plus kada je u pitanju godišnji odmor.

Od Ljubljane do Osla: europski gradovi koje želimo posjetiti ovog ljeta (фото 4)

Lisabon i Porto

Portugal je zemlja stvorena za putovanje s prijateljicom, a birate li između Lisabona ili Porta, reći ćemo vam kako je zbilja sasvim svejedno, dobar provod je zagarantiran. Oba grada osvojit će vas prekrasnom arhitekturom, genijalnom hranom i simpatičnim domaćinima. Tražite li mjesto za zaljubljivanje, Lisabon bi mogao biti vaš sretan grad. Otvoreni i dragi, šarmantni Portugalci mogli bi vas u potpunosti oduševiti.

Od Ljubljane do Osla: europski gradovi koje želimo posjetiti ovog ljeta (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više