Search

Ona mjesta na koja nikada ne biste pomislili najčešće su najbolja, imamo popis manje popularnih destinacija koje morate posjetiti

Ona mjesta na koja nikada ne biste pomislili najčešće su najbolja, imamo popis manje popularnih destinacija koje morate posjetiti

Otkrivamo nove lokacije

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Često podcijenjeni, gradovi koji skrivaju najljepše, a manje poznate prizore nekako nam uvijek promaknu. Upravo zato, bacilli smo na malo istraživanje i pronašli mjesta koja su previše puta prošla neopaženo, a u većini su slučajeva zanimljiviji odabir od popularnih opcija poput, primjerice, Venecije, Pariza i Portugala.

Tako umjesto superpopularnog Tajlanda odaberite Laos u kojem ćete uživati u sjajnim tržnicama na otvorenom, prirodnim divotama poput ogromnih slapova i muzejima. Uputite li se u Francusku, umjesto Pariza, odaberite Lyon. Osim što će vas oduševiti gastronomskom ponudom, kao uostalom i svaki drugi dio Francuske, tu su brojni muzeji, zelene površine, vinogradi i barovi koje naprosto morate doživjeti.

Ona mjesta na koja nikada ne biste pomislili najčešće su najbolja, imamo popis manje popularnih destinacija koje morate posjetiti (фото 1)

Italija pak, osim Rima, Venecije i Firence, skriva još jedan dragulj vrijedan organizacije putovanja. Riječ je gradu Burano, šarenom mjestu prepunom manjih, jedinstvenih trgovina, restorana i barova u kojem će godišnji odmor zbilja biti pravi odmor.

Kada pak govorimo o zasigurno najpopularnijoj destinaciji protekle godine, grčkom Mykonosu, ne možemo ne spomenuti i Kretu koja je, za razliku od popularnijih destinacija, poprilično nepravedno zapostavljena. Divne plaže s ružičastim pijeskom, sjajna povijesna priča iza koje su ostale građevine koje oduzimaju dah te uličice grada koje oduševljavaju već na prvi pogled  samo su dio onoga što vas na Kreti čeka. I sve to bez prevelike gužve.

Tražite li šarmantan europski grad u kojem ćete provesti opuštajući godišnji odmor, odličan odabir mogao bi biti Krakow. Osim divne arhitekture, tu su i omiljeni poljski specijaliteti, a u blizini se nalazi i rudnik soli posjet kojem ćete zasigurno pamtiti još dugo.

Ona mjesta na koja nikada ne biste pomislili najčešće su najbolja, imamo popis manje popularnih destinacija koje morate posjetiti (фото 2)

Za ljubitelje egzotike, Meksiko zvuči kao idealna ljetna lokacija, a izležavanje na tamošnjim plažama kao idealna zanimacija u svako doba godine. No, osim plaža, Meksiko je prepun kulturoloških znamenitosti, muzeja i mjesta na kojima možete pronaći sjajna umjetnička ostvarenja, a najbolji odabir za jedno takvo putovanje bit će Mexico City.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više