Search

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču

Tekst: Tina Kovačiček


“Suvremena i elegantna, Vila Aster 2 smještena je u mirnom slikovitom mjestašcu Sutivan na sjeverozapadu sunčanog otoka Brača. Udaljena svega 10 m od bistrog Jadranskog mora, ova prozračna ljepotica idealan je odabir svima u potrazi za opuštanjem na plaži udaljenoj samo kratku šetnju”, ovako glasi pozivnica za sve one koji traže oazu za odmor, a na hrvatskoj obali tih je lokacija sve više. Vila Aster 2 jedna je od ljepših koje smo vidjeli, a nosi i nagradu za uspješnu arhitektonsku ideju.

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 1)

Iznajmljuje se kao samostalna vila, no skupa sa sestrinskim vilama Aster 1 i Aster 3 čini moderan kompleks koji potpisuje arhitekt Vinko Peračić, nagrađen 2019. godine u kategoriji Najuspješnije arhitektonsko ostvarenje. Njegov trodijelni kompleks ilustrira koncept kocke šećera prema kojem je volumen objekta izveden u jednom komadu fino obrađenog bračkog kamena.

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 2)
Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 3)
Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 4)
Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 5)

U svojih 170m2 stambenog prostora, vila Aster 2 nudi smještaj za ukupno 6 gostiju + 2 djece do 12 godina. Ova potpuno klimatizirana vila raspolaže s 3 lijepo uređene spavaće sobe opremljene king size krevetima. Spavaće su sobe smještene na gornjoj etaži skupa s pripadajućim en-suite kupaonicama. Pritom se u jednoj kupaonici nalazi kada koja će gostima poslužiti za opuštanje u luksuznim, pjenušavim kupkama dok su ostale dvije opremljene prostranim tuš kabinama i svim potrebnim detaljima i opremom.

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 6)
Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 7)
Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 8)

Villa Aster 2 je druga u nizu od tri vile. Predivno prizemlje vile Aster 2 otvorenog je koncepta, a čini ga elegantna kuhinja opremljena vrhunskim aparatima, udoban prostor za blagovanje te nadasve šarmantan dnevni boravak, savršen za kasnopopodnevni odmor i uživanciju s obitelji i prijateljima.

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 9)

Interijer vile Aster 2 odiše jednostavnošću i nenametljivom profinjenošću pozivajući na opuštanje. Umirujući plavi, bijeli i bež tonovi harmonično se isprepleću u svakoj prostoriji zrcaleći nenadmašnu ljepotu Mediterana. Zavidna količina prirodnog svjetla ispunjava luksuzni interijer zahvaljujući velikim staklenim kliznim stijenama dok se pogled na kristalno-čisto more pruža iz svake prostorije. Dizajn interijera mediteranskog štiha potpisuje zagrebački Studio Franić Šekoranja. Želja im je bila da se interijer stopi s prirodom pa su tako odraz boja, mirisa i ljepote Mediterana provukli skladno kroz interijer s materijalima, tkaninama i koloritom. U interijeru se ti elementi mogu iščitati iz skulpture od reflektirajućeg materijala na postamentu, dekorativnih keramičkih tanjura i slika s motivima cvijeta agapanthusa. Upravo je prepoznatljiv potpis ovog uspješnog studija ono što vilu također čini iznimno ugodnom za boravak. Što duži, nadamo se.

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 10)

U kompletno ograđenom, prostranom dvorištu vile smješten je grijani bazen koji je ujedno opremljen i uređajem za protustrujno plivanje. Natkrivena terasa sa stolom za blagovanje i roštiljem na drvo i ugljen gostima pruža priliku za boravak na otvorenom, u hladovini, kako bi nesmetano uživali u slasnim jelima u bilo koje doba dana. Unutar kompleksa od tri vile gostima je na raspolaganju također zajednički wellness gdje se mogu prepustiti uživanju u turskoj kupelji, jacuzziju ili sauni. Iako se iznajmljuje kao samostalna vila, Aster 2 skupa sa sestrinskim vilama Aster 1 i Aster 3, čini suvremen kompleks koji pruža smještaj za ukupno 18 gostiju + 6 djece. Bilo da dolazite kao velika ekipa i obitelj ili pak u skromnijem aranžmanu, ovo je rajski kutak za odmor.

Opušta nas i sami pogled na ovu dalmatinsku ljepoticu na otoku Braču (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više