Search

Otkrijte raj na zemlji! Tórshavn je jedna od najmanjih i najljepših metropola svijeta

Otkrijte raj na zemlji! Tórshavn je jedna od najmanjih i najljepših metropola svijeta

Farski otoci mjesto koje oduševljava u svako doba godine

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Jedan od najmanjih glavnih gradova na svijetu smjestio se na Farskim otocima i dijelom pripada Danskoj, a do njega se najlakše dolazi iz Škotske, Danske i Norveške. No, život u ovom prekrasnom gradiću poprilično se razlikuje od skandinavskog načina života i s populacijom od tek oko 40 tisuća ljudi, Tórshavn je idilično mjesto o kojem sanjamo. Genijalan spoj plavetnila i neobične arhitekture tek su dio onog što ovo mjesto nudi svojim posjetiteljima.

Otkrijte raj na zemlji! Tórshavn je jedna od najmanjih i najljepših metropola svijeta (фото 1)

Na Farskim se otocima govori farski, nastao prije 1000 godina. Farski jezik nalik je mješavini islandskog, norveškog, danskog i švedskog jezika i govori ga tek oko 80 tisuća ljudi na svijetu. Iako veličinom manji, grad Tórshavn prepun je zanimljivost pa tako ovdje možete pronaći sjajne povijesne zanimljivosti, jednu od najstarijih zgrada parlamenta, ali i moderne restorane te butike. Kada govorimo o hrani, Farski otoci poznati su po svježoj morskoj hrani i korjenastom povrću, a jedan od najpoznatijih i jedini japanski restoran na Farskim otocima zove se Etika te je smješten upravo u gradu Tórshavnu.

Otkrijte raj na zemlji! Tórshavn je jedna od najmanjih i najljepših metropola svijeta (фото 2)

Također, u ovom se gradiću kroz cijelu godinu održavaju brojni događaji od kojih je maraton od pet kilometara oko gradića svakako jedan od najpopularnijih. Prepun zelenila, Tórshavn je dom brojnih životinja, a među najbrojnijima su konji. Ipak, najljepši prizori u ovom gradiću oni su najjednostavniji. Šarene drvene kućice, trava na krovovima i zelena prostranstva apsolutni su krivci za šarm kojim će vas ovaj grad osvojiti već na prvi pogled.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više